Ärtsoppa med mer kött
Igår åt vi en jättegod ärtsoppa till middag (våfflor till efterrätt men det har jag bloggat så mycket om tidigare, kör samma hemgjorda smet varje gång och det blir lika lyckat och gott varje gång). Jag inspirerades av Annika på bloggen Smaskens och körde hennes recept rakt av. Vad gott det blev och så mycket fint kött det blev i soppan. Detta kommer jag defintivt testa igen.
Köttig ärtsoppa, 6-8 port
2-kilos rimmat fläsklägg
0,5 kilo gula ärtor, blötlagda i ett dygn
2 gula lökar, finhackade
1 lagerblad
1,5 liter vatten
I med allt i en stor gryta. Låt puttra på svag värme i ca 3 h. Stäng av plattan och låt stå på eftervärme i drygt en timme. Lyft av svålen och gaffla loss köttet från benet. I med köttet i grytan igen. När ni ska äta soppan kan man spä med lite vatten och värma på låg värme. Repa i timjan och klicka i senap i tallriken.
1 svar
[…] som värmer på ett helt annat sätt än man vill på vår och sommar. Förra måndagen åt vi min hemgjorda ärtsoppa och ikväll blir det favorit i repris då det blev mängder kvar. Inte mig emot för den var grymt […]