Go Nuts

Go nuts med Svenska Dagbladets/Tastelines recept på fantastiskt goda chokladbitar med namnet ”My nuts”. Testade att göra en halv sats i helgen och de var hur goda som helst. Passar perfekt som ett litet tilltugg till kaffet eller varför inte på gottebordet i jul?!

My nuts – nötbotten med chokladtryffel, ca 30 bitar

Nötbotten 
0,5 dl hasselnötter 
0,5 dl valnötter 
0,5 dl mandel 
50 gram smör 
0,5 dl havregryn 
1 dl råsocker 
2 msk mjöl 

Chokladtryffel 
100 gram mörk choklad 
1,5 dl grädde 
2 msk socker 
30 gram smör 

Värm ugnen till 220 grader. Grovhacka alla nötter och mandel. Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna till bottnen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut blandningen till en fyrkant. Grädda i ugnen i 6–8 minuter. Rätta till kanterna med en kniv eller stekspade när bottnen fortfarande är varm. Låt bottnen svalna ordentligt.

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och socker, häll det över chokladen och rör om. Tillsätt därefter smöret och blanda. Låt tryffeln svalna i kylen till bredbar konsistens. Rör i den emellanåt så svalnar den fortare.

Stryk på tryffeln på bottnen med en kniv eller palett. Låt kakan stelna ordentligt och skär den därefter i rektangulära bitar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *