Glutenfria frukostfrallor
Jag älskar bröd. Frågor på det?! Bland det bästa jag vet. Älskar smörfrallor, limpa, rostat bröd men även grovt bröd fullspäckat med nyttigheter och fullkorn och fibrer. Jag bakar inte så mycket bröd längre men stöter jag på ett trevligt recept kan jag inte motstå att kavla upp armarna och bege mig ut i köket. Brödet kan vara helt vanligt bakat på vitt mjöl, grovt mjöl eller glutenfritt bakat på frön eller alternativa mjölsorter som mandelmjöl, rismjöl, majsmjöl, kokosmjöl etc. Verkar det så gott så bakar och äter jag! I går bakade jag glutenfria frukostfrallor som var helt fantastiskt goda i all sin enkelhet!
Receptet hittade jag hos Jennnie men jag har förstått att det är ett recept som har florerat ett tag på nätet. Basen är linser. Jag använde mig av gröna linser men i ursprungsreceptet används röda linser. Kan tala om att det blev en riktig smaksensation med de gröna linserna! De rivna morötterna ger både smak och gör bröden riktigt saftiga och fluffiga. Man kan smaksätta med valfria kryddor men jag ville ha bröd som var någorlunda neutrala i smaken. Salt fick räcka för min del. Resultatet blev som sagt över förväntan, sååå gott! Inte alls torrt och trist utan fantastiskt saftiga och goda.
Glutenfria frukostfrallor, ca 6 st
2 dl röda linser
50 g rivna morötter
2 msk fiberhusk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Valfri smaksättning
Frön till garnering, jag använde mig av krossade pumpafrön
Koka de röda linserna i tio minuter (gröna linser behöver ca 15 min). Mixa samtliga ingredienser. Låt svälla i ca en kvart. Rulla ca 6 st bullar av degen och platta till lite. Strössla över med valfria fröer. Grädda i 200°C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få färg. Ät och njut!
Senaste kommentarer