Bästa nyttiga middagen
Tänk att jag inte lärde mig äta tonfisk förens i vuxen ålder. Jag var nog 30+ minst innan jag fick upp ögonen för den läckra fisken. Nu älskar jag tonfisk. Helst färsk tonfisk bara lätt halstrad, men även burkvarianten fungerar. Tonfisk är så nyttigt och gott! Den färska är rätt dyr vilket innebär att man inte kan äta den dagligdags, men då och då finns det absolut ekonomi till.
En nyttig spenat- och tomatrisotto till fisken passar riktigt bra. Och goda grönsaker. Bästa, godaste och nyttigaste middagen!
Tomat- och spenatrisotto, 4 port
50 g pinjenötter
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör + 1 msk smör
1,5 dl arboriris
2 tsk paprikapulver
1 dl torrt vitt vin
7-8 dl varm hönsbuljong från tärning
10 st körsbärstomater
80 g babyspenat
salt och peppar
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och lägg åt sidan. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt ris och fräs ytterligare en stund. Blanda ner paprikapulver, häll på vin. Rör om så vinet kokar in. Fortsätt att späda, lite i taget, med varm hönsbuljong. Rör om då och då, ca 20 min. Fortsätt tills all buljong är slut.
Halvera och fräs körsbärstomaterna i smör. Körsbärstomater, pinjenötter och spenat vänds ner i risotton strax före servering.
Senaste kommentarer