Bästa nyttiga middagen

Lätt halstrad tonfisk med risotto och grönsakerTänk att jag inte lärde mig äta tonfisk förens i vuxen ålder. Jag var nog 30+ minst innan jag fick upp ögonen för den läckra fisken. Nu älskar jag tonfisk. Helst färsk tonfisk bara lätt halstrad, men även burkvarianten fungerar. Tonfisk är så nyttigt och gott! Den färska är rätt dyr vilket innebär att man inte kan äta den dagligdags, men då och då finns det absolut ekonomi till.

En nyttig spenat- och tomatrisotto till fisken passar riktigt bra. Och goda grönsaker. Bästa, godaste och nyttigaste middagen!

Sååå gott!Tomat- och spenatrisotto, 4 port

50 g pinjenötter
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör + 1 msk smör
1,5 dl arboriris
2 tsk paprikapulver
1 dl torrt vitt vin
7-8 dl varm hönsbuljong från tärning
10 st körsbärstomater
80 g babyspenat
salt och peppar

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och lägg åt sidan. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt ris och fräs ytterligare en stund. Blanda ner paprikapulver, häll på vin. Rör om så vinet kokar in. Fortsätt att späda, lite i taget, med varm hönsbuljong. Rör om då och då, ca 20 min. Fortsätt tills all buljong är slut.

Halvera och fräs körsbärstomaterna i smör. Körsbärstomater, pinjenötter och spenat vänds ner i risotton strax före servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *