Ben & Jerrys Birthday Cake

Ben & Jerrys Birthday Cake

Ben & Jerrys Birthday Cake

Ben & Jerry firar 40 år i år och passar på att lansera sin egen födelsedagstårta Birthday Cake.

Ben & Jerry firar 40 år i år och passar på att lansera sin egen födelsedagstårta Birthday Cake.

Tårta och glass i ett och samma paket!

Tårta och glass i ett och samma paket!

Jag erkänner, jag älskar sötsaker. Godis, kakor, bullar, semlor, pajer, croissanter, glass etc. Glass äter jag inte bara på sommaren utan året runt. Är det kallt äter jag helst glassen inomhus. En av mina favoriter är Ben & Jerrys. God glass i kombination med massa andra godsaker. De bjuder verkligen på extra allt! I augusti förra året kom B&Js med sina första veganska smaker. I år firar Ben & Jerry’s hela 40 år. För att fira 40-årsjubileumet har Ben and Jerrys tagit fram en ny glassmak som är en riktig kalassmak. Den heter passande nog Ben & Jerrys Birthday Cake.

Ben & Jerrys Birthday Cake är helt enkelt en blandning av födelsedagstårta och glass. Mjuka kakbitar blandat med vaniljglass, swirl av jordgubbssås och rosa glasyr. Birthday Cake Gräddglass med kaksmet (12%), vaniljkräm (6%), jordgubbssås (6%) och bitar av sockerkaka (4%). På pappret låter det ju galet gott!

Dags för provsmak!

Dags för provsmak!

Drömmigt gott!!!

Drömmigt gott!!!

Hur smakar den då? Det låter ju onekligen som en kanske alltför söt smakkombination. Jag tycker dock Ben & Jerry’s har lyckats skapa en mycket bra balans. Den är fantastiskt välsmakande! Glassen i sig är krämig och har en tydlig smak av vanilj, jordgubbsåsen lagom söt, magiskt god och i bra mängd och bitarna av sockerkaka har fin mjuk konsistens och blir inte alls soggiga eller degiga i glassen. Hade gärna sett några fler kakbitar dock (mycket vill ha mer liksom).

Passande nog fyller den här killen 11 år på lördag.

Passande nog fyller den här killen 11 år på lördag.

Jag passade på att smaka redan på jobbet - vem kan vänta liksom?!

Jag passade på att smaka redan på jobbet – vem kan vänta liksom?!

Jag älskar den nya smaken och mina barn likaså! 5 av 5 glada sunda leenden! En glass perfekt till både fredagsmys, vuxenkalas, barnkalas eller vilken trist vardag som helst då man vill sätta guldkant på tillvaron.

Birthday Cake finns i butik från och med februari och kostar cirka 49 kr. På 7 eleven där jag handlade kostade de 79 kr styck….

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta. Jag älskar B&J och kommer garanterat att köpa hem denna glass fler gånger!! ***

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *