Bloggevent med Zoégas kaffe

Igår var jag och Mattias bjudna på ett bloggevent tillsammans med kaffeföretaget Zoégas. Det hela höll till i Kaffeknappens mysiga lokaler på Gävlegatan. Vi var bara ett fåtal inbjudna och eventet kändes väldigt mysigt, personligt, lärorikt och mycket trevligt!!!

Vi bjöds på en av de godaste sallader jag någonsin ätit. Salladen innehöll allt vad man vill att en matig middagssallad ska innhålla, tex räkor, kräftor, lax, ägg, sparris, gurka, tomater, matvete, pestopasta, melon, physalis, olika salladstyper, rädisor, etc. Till salladen fick man god dressing och underbart, färskt bröd med färskoströra som också var jättegod och smakrik. Till maten fick man obegränsat med mousserande vin, vanligt vin eller ramlösa. Vi bjöds även på riktigt goda chokladpraliner och chokladtryfflar.

Vi fick först en kort presentation av Zoégas och sen tog den prisbelönta baristan Ola Persson vid. Han började med att berätta om vägen från böna till kopp. Det var intressant och lärorikt.

För att få extra gott kaffe rekommenderar Zoégas att man maler hela bönor själv. På så sätt går inga aromer förlorade innan bryggningen. Den härliga doften av nymalet kaffe ger dessutom smakupplevelsen ytterligare en dimension. Man får då också kaffet malet precis som man själv vill ha det, allt beroende på vilken kaffebryggningsmetod man använder sig av. Det finns ju olika bryggare som tex vanlig kaffebryggare, espressomaskin, mokabryggare, presskanna, perkolator. Vi fick en genomgång av malning med kaffekvarn och fick se och testa Zoégas kaffe gjort på olika bryggningsmetoder. De olika malningsgraderna och bryggningsmetoderna gav kaffet sin egen smak och karaktär. Vi fick även själva testa att göra kaffe i espressobryggaren och göra vår egen latte art. Det hela var väldigt lärorikt och jättekul!

Innan vi gick hem fick vi en riktigt fin goodiebag. Den innehöll ett paket Zoégas kaffebönor, en kaffekvarn, ett Zoégas kaffemått och en liten kokbok. Tack för ett mycket trevligt, inspirerande och lärorikt event!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *