Svärmors linssoppa

Svärmors linssoppa lagas till!
Svärmors linssoppa lagas till!

Vi har det otroligt populära receptet Svärmors råkostsallad. Vi gör en omgång minst en gång i veckan. Tips tips tips nu när vanliga grönsaker som isbergssallad, tomat och gurka är så dyrt. Dessutom sprängfylld med nyttigheter! Men nu vill jag även slå ett slag för en ny rätt, Svärmors linssoppa.

Första kontakten med Svärmors linssoppa var under vårt besök i Östersund på sportlovet. Jag kom hem efter en härlig mil i skidspåret och möts av den här milda, lena, lite mustiga linssoppan med härliga chewiga bitar av morot. Mums! Så enkelt och gott! Den mättar bra men jag personligen behöver komplettera med en eller ett par smörgåsar för att lunchen ska bli komplett.

Riktig comfortfood!
Riktig comfortfood!

Alltså soppan är inte särskilt speciell, men den är faktiskt så där riktigt härligt feelgood, comfortfood helt enkelt. För att understryka hur god jag och familjen tycker att den är lagade vi faktiskt till den hemma bara någon dag efter att vi kom hem från Östersund och sen ytterligare en gång bara några dagar senare. Testa ni med!

Linssoppa, 4 port

1 purjolök, endast det vita
5-6 medelstora morötter
13 dl vatten
2,5 grönsakstärningar
2,5 dl röda linser
Rapsolja att steka i

Tvätta purjolöken ordentligt. Skiva fint. Skala morötter och skär i slantar. Fräs den skivade purjolöken i rapsolja ca 5 min. Häll därefter i vattnet, buljongtärningarna samt de skivade morötterna. Låt allt koka i ca 15 minuter. Häll i de sköljda linserna och låt koka ytterligare ca 20 min. Tillsätt eventuellt ytterligare vatten till önskad konsistens. När soppan är klar, krydda med svartpeppar och smaka av med ev mer salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *