Cevapcici
Biffar i olika former är en populär maträtt hemma hos mig. Köttfärsbiff, viltfärsbiff, linsbiffar, kycklingbiff, fiskbiff, you name it! Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst. Idag gjorde jag en mer ”exotisk” bifftyp, Cevapcici. Cevapcici är saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan som ofta serveras med tillbehör som pitabröd (funkar lika bra med bulgur eller ris), grönsaksröran ajvar, och rå lök.
Cevapcicin gick verkligen hem hos hela familjen. Försvinnande goda! Jag serverade med basmatiris, en enkel vitlökssås (blandade naturell kvarg med vitlökspulver, salt och vitpeppar), färdigköpt ajvar, rå lök och grönsaker.
Cevapcici, 4 port
1 kg nötfärs
2 äggulor
1 finhackad gul lök
3 stora vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Blanda färsen med kryddor, äggula, finhackad lök och pressad vitlök. Låt gärna stå och dra till sig smakerna i kyl i ca 1 h (inget nödvändigt men de blir både godare och lättare att hantera vid stekningen). Forma till avlånga korvar. Hetta upp hälften olja, hälften smör i en stekpanna. Stek cevapcicin tills de har fått fin färg runtom. Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer