Cevapcici

Cevapcici

Cevapcici

Biffar i olika former är en populär maträtt hemma hos mig. Köttfärsbiff, viltfärsbiff, linsbiffar, kycklingbiff, fiskbiff, you name it! Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst. Idag gjorde jag en mer ”exotisk” bifftyp, Cevapcici. Cevapcici är saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan som ofta serveras med tillbehör som pitabröd (funkar lika bra med bulgur eller ris), grönsaksröran ajvar, och rå lök.

En omtyckt maträtt!

En omtyckt maträtt!

Cevapcicin gick verkligen hem hos hela familjen. Försvinnande goda! Jag serverade med basmatiris, en enkel vitlökssås (blandade naturell kvarg med vitlökspulver, salt och vitpeppar), färdigköpt ajvar, rå lök och grönsaker.

Cevapcici, 4 port

1 kg nötfärs
2 äggulor
1 finhackad gul lök
3 stora vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Blanda färsen med kryddor, äggula, finhackad lök och pressad vitlök. Låt gärna stå och dra till sig smakerna i kyl i ca 1 h (inget nödvändigt men de blir både godare och lättare att hantera vid stekningen). Forma till avlånga korvar. Hetta upp hälften olja, hälften smör i en stekpanna. Stek cevapcicin tills de har fått fin färg runtom. Servera med valfria tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.