Choklad är bra för hälsan
Vid det här laget vet vi nog alla att choklad är bra för hälsan. Precis som med allt annat gäller självklart måttliga mängder. Några av hälsofördelarna är att framför allt mörk choklad som sänker blodsockret och kolesterolvärden, kan verka blodsockersänkande, minska ångest och verka uppiggande. Den innehåller också nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret. Självklart ska vi alltså tillåta oss att njuta av en bit choklad då och då utan dåligt samvete. En av mina favoriter som har hängt med genom tiderna är Marabou chokladkaka mandel och russin. Hur god?! Nu har jag fått hem en ny premiumchoklad från Nestlé som påminner om denna klassiker.
Den heter L’Atelier och innehåller bara naturliga ingredienser. Nötterna och frukterna är hela och liksom omfamnas av chokladen. På det sättet blir ingen bit identisk med någon annan i en förpackning. De har verkligen inte snålat med frukt och nötter. Mandel, hasselnötter och torkade bär utgör nästan 1/5 av chokladkakan. Den kommer i tre varianter. Två med mörk choklad (blåbär och russin) och en med ljus choklad (tranbär). I alla tre sorterna finns också hasselnötter och mandlar.
Jag tyckte de var supergoda. Själva den mörka och ljusa chokladen var smakrik och god och i kombination med krispiga nötter söta torkade frukter blev det en toppenkombo! Kanske kan den till och med konkurrera ut min tidigare favorit!
*** Inlägget baseras på produktutskick men åsikterna är helt mina egna ***
Senaste kommentarer