Choklad är bra för hälsan

Choklad är bra för hälsan

Choklad är bra för hälsan

Vid det här laget vet vi nog alla att choklad är bra för hälsan. Precis som med allt annat gäller självklart måttliga mängder. Några av hälsofördelarna är att framför allt mörk choklad som sänker blodsockret och kolesterolvärden, kan verka blodsockersänkande, minska ångest och verka uppiggande. Den innehåller också nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret. Självklart ska vi alltså tillåta oss att njuta av en bit choklad då och då utan dåligt samvete. En av mina favoriter som har hängt med genom tiderna är Marabou chokladkaka mandel och russin. Hur god?! Nu har jag fått hem en ny premiumchoklad från Nestlé som påminner om denna klassiker.

L'Atelier innehåller hela nötter och frukter och ingen bit är den andra lik.

L’Atelier innehåller hela nötter och frukter och ingen bit är den andra lik.

Den heter L’Atelier och innehåller bara naturliga ingredienser. Nötterna och frukterna är hela och liksom omfamnas av chokladen. På det sättet blir ingen bit identisk med någon annan i en förpackning. De har verkligen inte snålat med frukt och nötter. Mandel, hasselnötter och torkade bär utgör nästan 1/5 av chokladkakan. Den kommer i tre varianter. Två med mörk choklad (blåbär och russin) och en med ljus choklad (tranbär). I alla tre sorterna finns också hasselnötter och mandlar.

Jag tyckte de var supergoda. Själva den mörka och ljusa chokladen var smakrik och god och i kombination med krispiga nötter söta torkade frukter blev det en toppenkombo! Kanske kan den till och med konkurrera ut min tidigare favorit!

*** Inlägget baseras på produktutskick men åsikterna är helt mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.