En grön start på dagen

Biggest loser drog igång igår!Ni missade väl inte första avsnittet av  Biggest loser : Tro, hopp och kärlek igår på Sjuan?! Riktigt bra start på säsongen. Intressanta deltagare, fantastiska tränare och strålande programledare. Ska bli riktigt roligt att följa. Självklart hängde jag med på Biggest challenge där första utmaningen var att köra benböj i varje reklampaus. Jag fuskade dock och gjorde bara utmaningen i de två första reklampauserna. I de sista reklampauserna var jag tvungen att göra mig färdig för sängen med tandborstning, avtvättning, ombyte och sånt men två reklampauser är bättre än inget!

Gurka, spenat, äpple och ingefäraI morse började jag morgon med en hälsosam grön start på dagen (den kompletterades självklart med en portion gröt och två smörgåsar med ägg). Jag blev så förtjust i hälsodrycken vi serverades på inspirationsträffen inför Biggest Loser-starten i förra veckan och bestämde mig för att försöka åstadkomma samma goda dryck hemma. En Oster Versa Performance Blender är snart på väg hem till mig (LÄNGTAR!!!) men tills den kommer fick jag använda gamla smoothiemixern Bettan till hjälp.

Ner med allt i gamla BettanMixa, mixa och spä med vattenIngredienserna är gurka, äpple, spenat och ingefära. Jag tog ca 1/2 gurka, 1 näve bladspenat, 1 litet äpple och kanske 1 cm finriven ingefära. Sedan spädde jag med ca 1-1.5 dl vatten. Mixa, mixa, mixa. Drinken blev supergod med riktigt fräsch smak, även om den inte nådde upp till tv4:as nivå. Receptet kan kräva lite finjustering!

Hälsodrycken klar att njutas av!Ett annat snarlikt recept på grön hälsosam drink jag läste att Yoga Girl (Rachel Brathen) använder sig av består av 2 stora nävar bladspenat, 2 stora nävar grönkål, 1 gurka, 2 äpplen, 1 citron och 2 cm ingefära. Det ska jag testa nästa gång!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *