Chokladklick till påsk

Chokladklick till påsk

Chokladklick till påsk

Idag fick jag feeling och började förbereda inför påsk. Laxen är gravad och ligger i kylen och gottar sig. Köttbullarna är rullade och klara. Det bir även hemgjort godis. Jag har skapat ett recept på chokladklickar som blev helt fantastiskt goda. Nyttiga också, men det behöver ni inte tala om för kidsen! Nyttiga godbitar med kokos och choklad naturligt sötade med dadlar. Vem kan motstå?! Med kokosrullade chokladklickar på lut i kylen stillar man snabbt sötsuget när det slår till.

Nyttiga chokladklickar, men säg inget till barnen!

Nyttiga chokladklickar, men säg inget till barnen!

Vem kan motstå?!

Vem kan motstå?!

Chokladklickar, ca 10 st

50 g mörk choklad
12 färska dadlar
1 dl quinoaflingor
1 tsk vatten
Riven kokos

Smält chokladen över vattenbad (eller som jag gjorde – 1 timme på låg effekt i Crock Pot). Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, quinoaflingor och vatten till en slät smet i matberedare/med stavmixer. Tillsätt den smälta chokladen. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Klicka ut smeten eller rulla försiktigt till ca 10 bollar. Rulla i riven kokos. Förvara i kyl eller frys.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *