Det blir en god jul

Min favoritårstid är helt klart sommaren. Jag älskar sol och värme! Men hur ogärna jag än vill så är hösten faktiskt här och snart även den kalla, långa och mörka vintern. Som tur är livas vintern upp av att julen infaller då. En tröst så god som någon!

Jag älskar julen! Stämningen och samvaron under i stort sett hela december är underbar. Man är ute i snön och leker, åker pulka eller skidor. Inne tänder man adventsljusstakar och levande ljus, pyntar och gör det fint, har adventsfikor och glöggmys, handlar presenter, skickar julkort och tänker på varandra, lagar god mat och juliga godsaker.

Som jag skrev förut går trenden alltmer mot att man tar genvägar vad gäller julmaten. Tiden räcker inte till allt man skulle vilja göra. Många väljer att köpa allt mer färdigt men väljer ut några saker man vill göra själv från grunden. Maten man köper får gärna hålla hög kvalitet och man köper allt mer ekologiskt och närodlat.

Årets första julhälsning!

Julen 2014 kommer bli riktigt god. I alla fall om Ica får bestämma! Inför julen kommer Ica med flera nyheter, tips och recept som passar olika behov. Här kommer vi att hitta allt från näst intill färdiglagad julmat till dom som vill göra allt ifrån grunden.

I helgen åt jag min första skinkstut och jag kan garantera att den färdiggriljerade och skivade skinkan gjorde ingen besviken. Vet inte om jag hade fått till ett lika bra resultat själv.

Kittad för julen

Andra godsaker jag ser fram emot att få testa från Icas sortiment är mörkrostat julkaffe, julte med smak av ingefära kryddnejlika och kanel, ekologiska dadlar, ekologiska fikon, ekologisk riven kokos, saffranskringlor, glöggmix med tranbär och mandel, alkoholfri glögg med tranbärssmak, delikatessfikon, tunna och spröda pepparkakor samt baknougat.

Vad säger ni, lika bra att kicka igång julen redan nu?! Inte mig emot, och barnen har verkligen inget emot det. De var som hökar på pepparkaksburken. Den kommer ta slut i ett nafs! Jag får ställa till med säsongens första glöggmingel i helgen helt enkelt! Välkomna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *