Uppskjuten middag
I söndags stod stekt torsk med potatis och remouladsås på menyn. Vet inte riktigt vad som hände men på matbordet (eller ska sanningen fram vardagsrumsbordet) stod helt plötsligt en varsin kebabpizza och kall öl! Kebabpizzan var bland det godaste jag ätit på länge och ölen var klockren till (ja gott folk, jag har blivit en öldrickare, faktiskt helt otippat tror jag de flesta som står mig nära tycker inklusive jag själv).
Ikväll stod (tyvärr) ingen pizza på bordet men däremot stekt torsk med kokt potatis, grönsaker och remouladsås. De färska torskfiléerna kryddades med salt och peppar och stekte i lite smör. Potatisen och grönsakerna kokades/skars och såsen gjordes på kvarg istället för creme fraiche eller gräddfil. Perfekt vardagsmat!
Remouladsås
2 msk majonäs
2 dl kvarg
4 msk hackad inlagd gurka
1 msk senap
salt och peppar
Rör ihop såsen och smaksätt försiktigt med salt och peppar. Låt såsen mogna någon timme innan den serveras.
Senaste kommentarer