Enkelt och gott med Keldas soppor

Enkelt och gott med Keldas soppor

Enkelt och gott med Keldas soppor

Under den kalla årstiden försöker jag och familjen äta värmande soppa till middag en dag i veckan. Oftast blir det både hemgjord soppa och nybakat bröd eller våfflor. Ib lbland räcker tiden inte till att göra maten från grunden. Då kan man göra det enkelt och gott med Keldas soppor.

Pimpa din Kelda soppa för mer mättande resultat.

Pimpa din Kelda soppa för mer mättande resultat.

Som medlem i Buzzador har jag nu fått chansen att testa Keldas soppor. Jag valde sorten Toscansk tomatsoppa. Det är en färdig soppa med sydeuropeiska förtecken. I soppan finns bitar av solmogna tomater och grillade grönsaker som ger extra karaktär. Efter bara några minuter i kastrull på spisen var soppan färdig att ätas, mycket smidigt. Man kan äta soppan som den är men man kan också piffa till dom genom att blanda i sina favoritsmaker och tillbehör. Jag pimpade min soppa med keso, kikärtor och broccoli! På det sättet fick jag en mer mättande soppa.

Soppan var riktigt god! Alla utom Gustaf gillade den. Han brukar älska just tomatsoppa men det var något med de synliga grönsakerna och kryddorna som gjorde att han vägrade äta soppan. Jaja, vi åt alla ett lass med våfflor efter maten så det gick ingen nöd på honom. Vi kommer definitivt fortsätta köpa Keldas soppor. Jag tycker de är ett snabbt och bra alternativ de dagar man inte kan eller vill lägga så mycket tid på sin matlagning.

En av mina fyra våfflor! ÄLSKAR våfflor!

En av mina fyra våfflor! ÄLSKAR våfflor!

Våfflor

100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *