Varm och kryddig juldrink

Här gör vi basen till drinken Tyroler Dew.

Här gör vi basen till drinken Tyroler Dew.

Häromveckan var jag på ett fantastiskt julbord på Tyrol och njöt av trevligt sällskap, underbar mat och dryck. Bästa julbordet i stan om ni frågar mig. Som välkomstdrink fick vi förutom hemgjord glögg en fantastisk varm och kryddig juldrink med namn Tyroler Dew. En drink som består av äppelmust, whiskey och diverse kryddor.

Vi tog inte Tullamore Dew Irish whiskey utan en av de andra sorterna vi har hemma.

Vi tog inte Tullamore Dew Irish whiskey utan en av de andra sorterna vi har hemma.

Jag gillar normalt sett inte whiskey, varken att dricka som det är eller i drinkar. Men i Tyroler Dew tog whiskeysmaken inte över utan harmoniserade och smälte liksom in bland drinkens övriga ingredienser. Drinken var fantastiskt god och självklart vill jag dela med mig av receptet. En drink som passar perfekt under mörka, kalla december. Varför inte efter en härlig dag med pulkaåkning, skidåkning, på helgens adventsmys eller på självaste julafton?!

Varm och kryddig juldrink

Varm och kryddig juldrink

Tyroler Dew

5 liter Värmdö äppelmust
4 st lagerblad
20 cl ingefärsjuice (färsk)
1 st Stjärnanis
15 cl flyttande honung
6 st kanelbitar

Värm upp på svag värme och servera med 2-4 cl Tullamore Dew Irish whiskey. Strö lite kanel på toppen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.