Varm och kryddig juldrink
Häromveckan var jag på ett fantastiskt julbord på Tyrol och njöt av trevligt sällskap, underbar mat och dryck. Bästa julbordet i stan om ni frågar mig. Som välkomstdrink fick vi förutom hemgjord glögg en fantastisk varm och kryddig juldrink med namn Tyroler Dew. En drink som består av äppelmust, whiskey och diverse kryddor.
Jag gillar normalt sett inte whiskey, varken att dricka som det är eller i drinkar. Men i Tyroler Dew tog whiskeysmaken inte över utan harmoniserade och smälte liksom in bland drinkens övriga ingredienser. Drinken var fantastiskt god och självklart vill jag dela med mig av receptet. En drink som passar perfekt under mörka, kalla december. Varför inte efter en härlig dag med pulkaåkning, skidåkning, på helgens adventsmys eller på självaste julafton?!
Tyroler Dew
5 liter Värmdö äppelmust
4 st lagerblad
20 cl ingefärsjuice (färsk)
1 st Stjärnanis
15 cl flyttande honung
6 st kanelbitar
Värm upp på svag värme och servera med 2-4 cl Tullamore Dew Irish whiskey. Strö lite kanel på toppen.
Senaste kommentarer