Ett frukosttips

Till frukost äter jag alltid fil/yoghurt med flingor/müsli/granola och chiafrön plus bär alternativt gröt med sylt/mos och mjölk. Detta kompletterar jag med ett par smörgåsar med olika pålägg och en kopp te. Just nu är jag inne i en grötperiod. När det är kallt ute är det så värmande och gott.

I morse åt jag en så himla god gröt så det nästan inte är klokt. Tror jag kom raka vägen till gröthimmlen för så gott var det! Det är Jamie Oliver som gav mig receptet/inspirationen.

Koka helt vanlig havregrynsgröt (helst på spisen), i vatten eller mjölk. Väljer du vatten kan du ändå hälla i lite mjölk på slutet för extra krämighet. När gröten kokat klart slevar du upp din portion i en tallrik. Häller ner chiafrön eller linfrön, pudra över lite kanel, lägg i kokosflingor samt en halv mosad banan. Rör om så allt blandar sig. Toppa härligheten med resten av bananen i skivor och servera med mjölk. Jag tog mandelmjölk (älskar soja-, mandel- och hasselnötsmjölk som passar just lite extra bra till just gröt tycker jag).

Alltså, såååå grymt gott! Hann inte ens ta kort för jag bara slevade i mig utan paus! Ni måste testa själva! Nu ska jag testa fler av Jamies gröttips!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Åh, tack för tipset ! det måste jag testa 🙂
    Jag äter en hel del ”vanlig” havregrynsgröt, men det blir ju lite ”tråkigt” i längden !!?
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *