Heta tilltugg

Ostarna passar perfekt att göra heta tilltugg av!

Ostarna passar perfekt att göra heta tilltugg av!

Här om dagen fick jag hem Kavlis nyhet Kavli Hot Mjukost (produktprov). Passar till allt från wraps, toast, hamburgare, som sås till grillat eller dippsås till pommes och grönsaker. Nu har jag testat att göra heta tilltugg till kvällens alla mysiga grillkvällar.

Ostfyllda dadlar.

Ostfyllda dadlar.

Fin kombo av sött och salt.

Fin kombo av sött och salt.

Jag gjorde dels ostfyllda dadlar, dels ostfyllda champinjoner. Dadlarna passar bäst som tilltugg innan maten eller medan man grillar, champinjonerna är utmärkta tillbehör till ditt grillade kött, korv, kyckling, vego eller vad du nu grillar för kvällen. Dadlarna fyllde jag med Guajillo, champinjonerna med Jalapeño. Min favorit av dessa två ostar är Guajillo. Supergod smak och rejält med styrka, verkligen jättegod! Jalapeño har också bra styrka och är god, men inte riktigt lika god smak enligt mina smaklökar.

Ostfylld svamp.

Ostfylld svamp.

Otroligt gott och smakrikt och passar perfekt till sommarens grillmat!

Otroligt gott och smakrikt och passar perfekt till sommarens grillmat!

De heta tilltuggen blev riktigt bra. Fin kombo med sötman från dadlarna och hettan och krämigheten från osten. Champinjonerna fick en härlig grillsmak som harmoniserade väl med smaken från osten. Kontrasten fast svamp och mjuk, krämig ost förhöjde upplevelsen. Det här måste ni testa!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *