Ny säsong och ny smak

Jag erkänner. Jag lagar inte alltid all mat från grunden. Ibland köper jag helfabrikat, ibland halvfabrikat, jag äter gärna ute på restaurang och det händer att jag köper färdiga lunch- eller matlådor i mataffären. Vad gäller färdiga lunch- och matlådor finns det idag många bra att välja på. Med högt näringsinnehåll och goda smaker. Gooh är en av de bättre tycker jag. Bra mat som smakar gott och till ett okej pris. De har många sorter att välja på och storsäljarna varierar de tillbehören till efter säsong.

En av mina absoluta Gooh-favoriter är pannbiffen. Nu är det ny säsong och tillbehöret är svampsås och persiljepotatispuré. Det blev min lunch en dag i förra veckan. Ett för mig mycket spännande smaktest – Hur skulle den stå sig mot favoriten pannbiff i lök- och grönpepparsås med persilja och potatis?!

Låt er inte luras av det trista utseendet på maten när den ligger i förpackningen. Väl värmd och upplagd på tallriken väntar en mycket trevligare upplevelse.

En stor pannbiff perfekt tillagad. God smak och precis lagom rosa i mitten. En lagom stor ”puck” persiljepotatispuré. Den var lite för fast i konstistensen för att kallas puré tycker jag. Men smaken var det inget fel på. Bra kryddning och lagom smak av persilja. Persilja kan annars lätt bli för dominant i smaken. Underbar svamp- och löksås i lagom tjock konsistens. Generöst tilltagen mängd men inte mig emot då den var ruggigt god och perfekt att blanda med det annars lite för fasta moset. Jag hade inte haft något emot lite mera lök i såsen, men å andra sidan var såsen en svampsås och inte löksås.

Det var en rejäl portion mat som fungerar lika bra till lunch som till middag. Komplettera gärna med grönsaker!

Ni hör att det lutar mot toppbetyg. Den får lätt 5 av 5 möjliga av mig! Skulle jag önska något är det att fortsätta med den kokta potatisen istället för att ersätta den med mos, men å andra sidan blir det bara såsen som i så fall skiljer sig åt. Sammanfattningsvis vill jag säga – Bra jobbat Gooh!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *