Familjen Sundbergs blåbärssylt 2014

Dagens skörd

Ända sedan vi var i skogen i söndags har barnen tjatat om att få gå tillbaka och plocka mer blåbär. Igår hade jag inte tid men barnen ville gå själva. Det är ju så nära så det är okej bara de håller sig längst ut mot oss och att Filippa har mobilen med sig. De var jätteduktiga och kom hem med en liten låda blåbär.

Idag gick jag iväg med barnen när jag kom hem från jobbet. Innan vi gick satte vi på oss Mygg&Fästing. Hur bra som helst. Inte ett enda myggbett fick vi!

Kyrkogårdsboken

Fortfarande fanns inga mängder med blåbär men längst ut där solen legat på kunde man sätta sig och plocka en stund. För att göra plockningen roligare satte jag på Unga Radioteatern och de två första delarna av Kyrkogårdsboken av författaren Neil Gaiman (finns att lyssna på som podcast). Riktigt bra för både barn och vuxna. Lite läskig kanske i början men riktigt spännande. Vi blev verkligen fängslade och längtar redan efter nästa avsnitt som sänds i morgon.

Tyvärr blev vi avbrutna mitt i blåbärsplockandet av ett riktigt ruskigt regnoväder som drog in. Himlen bara öppnade sig och vi blev riktigt blöta även om vi har nära hem.

Blåbär och socker röres om

Gustaf hade redan tänkt ut en plan för vad vi skulle göra med blåbären. Blåbärssylt! Allt annat var otänkbart. Vi hjälptes åt alla tre och gjorde en lättsockrad sylt som vi döpte till Familjen Sundbergs blåbärssylt 2014 – omgång 1. Vi provsmakade den och den fick högsta betyg av oss alla. Det smakar alltid extra gott när man gjort något själv!

Nu kokar det!

Nu kommer vi kunna njuta av våra egenplockade blåbär via sylten ett tag framöver. Lyx på burk!

Färdigt resultat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *