Färdig grytbas – kan det vara något?

Som jag skrev tidigare har företaget Felix har gjort en storsatsning inom området kyld färdigmat. I kyldiskarna kan man numera hitta färdiga soppor, pastasåser och grytbaser. Tanken är att underlätta för oss (de?) som hellre gör annat än står i köket. Soppan gav jag högsta betyg och nu var det dags att testa grytbasen.

Det var svårt att välja vilken jag skulle ha. Det fanns många goda smaker. Till slut föll mitt val på Klassisk citron och persilja ”- En mild, krämig grytbas med färsk grädde, hackad persilja och en frisk smak av pressad citron”. Jag valde den mest av omtanke för barnen som inte är överdrivet förtjusta i starka och annorlunda smaker.

Det är bara att steka upp kyckling, fläskfilé eller lax, hälla över grytbasen och låta småkoka i ca 3-5 minuter och sedan servera med ris eller potatis. Jag valde kyckling. Enligt receptet skulle man ha 400 g kyckling, jag tog 900 g. Jag hade även i färsk, röd paprika och några broccolibuketter. Till detta blev det ris samt grönsaker för en komplett måltid.

Kollar vi på innehållsdeklarationen så innehåller den mest vatten (suck…). 30% av innehållet är grädde (bra det), sedan lite rotfrukter och kryddor. Självklart vissa konstiga ingredienser som tydligen måste ingå för hållbarhetens skull (antar jag). Enligt mig är detta en grytbas jag lätt skulle kunna slänga ihop själv, utan större problem. Inte skulle det ta särskilt lång tid heller och kostnaden skulle vara avsevärt lägre. Men nu testar vi den enkla och smidiga (?) halvfabrikatmetoden!

Jag blev positivt överaskad av smaken. Det var en mild smak med liten touch av citron. Resultatet blev en fräsch och god kycklingrätt. Visst kan jag tänka mig att laga till rätten igen. Jag tror den framför allt skulle passa bra till lax eller torsk. Priset tycker jag dock är kruxet. Nästan 40 kr kostade grytbasen. En 3a grädde, ett par rotfrukter och kryddor får man för max 15 kr. Vatten är gratis! Det hela är en avvägning man måste göra.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *