Kryasoppa

Kryasoppa
Kryasoppa

Tiden sedan vi kom hem från Egypten har varit kantad av sjukdom. Framför allt Mattias har varit ganska däckad men till och från även vi andra. Det har ätits mycket fil med bakteriekultur och soppor av olika slag. Jag testade att laga Kryasoppa, ett omtalat sopprecept från @1000smaratter med grönsaker, risoni och parmesanost. Så himla gott och hela familjen älskade den!

Soppan var så god att jag lagade den två gånger på en och samma vecka. Receptet går utmärkt att anpassa efter smak och tycke och vad man har hemma. Jag drog på med chili rätt rejält och det var en succé må jag säga!

Underbart med soppa efter en långpromenad i kallt och krispigt väder!
Underbart med soppa efter en långpromenad i kallt och krispigt väder!
En underbar vinterdag.
En underbar vinterdag.

Den här måste ni testa att laga! Perfekt efter en långpromenad i det kalla krispiga vintervädret eller när man känner sig hängig och bara vill ha något gott och värmande.

Kryasoppa, 4 port

2 salladslökar
2 selleristjälkar
1 gul eller röd lök
2-3 morötter
3 klyftor vitlök
10 körsbärstomater
3-4 kycklinglårfiléer
2 msk smör
3 msk olivolja
15 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1 krm rosmarin (kan uteslutas)
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk chiliflakes
2 dl risoni
2-3 msk creme fraiche
1 citron
Riven parmesan till servering

Koka risonin enligt anvisningar på paketet. Ta ner tiden ett par minuter. Skär kycklingen i strimlor. Stek i smör och olja en liten stund i en stor kastrull. Tärna lök, morot, selleri och finhacka vitlöken. Gå i med alla grönsaker i kastrullen och fräs en stund till. I med tomatpuré och kryddor och stek ytterligare några minuter. I med vatten, buljongtärningar och låt koka ca 20-30 minuter under lock tills grönsakerna börjar bli mjuka och kycklingen helt klar. Smaka av soppan och se om mer kryddor behövs. När du är nöjd med smaken häller du ner risonin som får koka med några minuter. Avsluta med creme fraiche och pressad citron. Servera med riven parmesan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *