Sätt fart

Nu börjar man tro på att våren snart är här. Rent meteorologiskt brukar den komma till Stockholm runt 16 mars. Ljuset, solen och glädjen ser man numera mer och mer av!

Är du sugen på att njuta av egna grönsaker i sommar? Då börjar det faktiskt bli dags att plantera och kanske fixa till ute i trädgård och eventuella växthus. Många plantor har en lång utvecklingstid och därför ska fröna sås så tidigt som möjligt. Vissa sorter måste förgro redan nu.

Startpaket från Nelson Garden för att sätta igång och odlaAtt förgro innebär att du sår sådana frön inomhus som tar lång tid på sig att utvecklas till färdig planta. Sedan planterar du ut dem i krukor eller i trädgårdslandet när det inte längre finns risk för frost. Jag har införskaffat ett startkit från Nelson Garden med en Pluggbox (ett kompakt minidrivhus), diverse fröer som aubergine, paprika, chili, tomat och oregano, en bonsaisax och en praktisk plantkasse att förvara Pluggboxen i.

Nu saknas bara såjord så är jag igång!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *