Nyttiga peanut cookies
Idag har jag bakat nyttiga peanut cookies. Små söta kakor fulla med nyttigheter som jordnötssmör, ägg och chiafrön. Receptet är från Marita Karlssons tredje bok, Mammaboost: Recept för ett skönare mammaliv som jag ska recensera så fort jag får hem boken. Mammaboost är en recept- och inspirationsbok för alla hälsointresserade mammor (och pappor också för den delen). Marita har tidigare gett ut böckerna Hälsokick och Superhälsa.
Kakorna är riktigt goda. En lagom sötma. Knapriga, spröda och med en fin jordnötssmak. Frågar ni mig är de allra godast om man fryser in dom och sedan äter direkt från frysen! Kakorna funkar lika bra till en kopp te/kaffe, ett glas saft/mjölk eller till mellanmålet, varför inte före eller efter träning.
Peanut cookies, 12-15 st
2 dl jordnötssmör
1 ägg
1/2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
1 msk chiafrön
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och klicka ut cookies på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med baksidan av en gaffel för räfflade cookies. Grädda i ca 15 minuter.
Senaste kommentarer