Hurra för förberedd mat

Hur skönt är det inte att komma hem stressad och jäktad efter jobb (kanske träning) och barnhämtning och bara sätta sig vid ett dukat bord?! Så ser inte verkligheten ut för många. Verkligen inte för mig. När jag kommer hem är det ställa sig i köket och laga kvällsmaten som gäller. Jag hade hellre lekt med barnen, läst eller surfat eller vad som helst men maten lagar inte sig själv.

Vid extra stressiga tillfällen hyllar jag därför den förberedda maten. I min frys har jag tex en ordninggjord lasagne och hemrullade köttbullar jag kan ta fram när tiden och orken tryter. Bara att fixa önskade tillbehör.

Eftersom jag redan igår visste att det skulle bli stressigt idag förberedde jag dagens middag redan igår. På menyn stod  tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker. Riset kokades, stoppades i låda och lades i kylen. Kasslern skars upp. Tomatsåsen blandades. Nu hade jag ingen havregrädde eller grädde alls hemma. Improvisation! Grädden ersattes med mjölk. Funkar det med och är dessutom nyttigare. Ner med kassler i formen, toppa med tomatsåsen och riven ost. In i kylen över natten. Bara att ta fram idag och gratinera på 225 grader i ca 15 minuter. Riset var bara att värma och broccoli kokades. Klart! Smidigt va?!

Tomatgratinerad kassler 4 port

600 g kassler
2 dl havregrädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar

Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda havregrädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 15 minuter. Servera med ris, risoni eller pasta och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. pilla skriver:

    Tack för kassler tipset! Det ska jag äta någon dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *