Fläskig middag

Middagen ikväll blev en fläskig sådan. Jag hade köpt hem svenska skurna, benfria fläskkotletter som jag tillagade. Jag lät kotletterna tillsammans med skivad gul lök småkoka sig extra möra i en stekpanna med mustig köttbuljong. Buljongen fyllde jag på med allt eftersom den kokade bord. Mina kotletter fick småkoka i lite drygt 1 1/2 timme och blev så möra att dom fullkomligt smälte i munnen.

För att göra en god sås tog jag hjälp av Arla och deras creme fraiche med rostad vitlök och timjan. Jag blandade ner den i skyn och fick en fantastiskt god, mustig och smakrik sås.

Kvällens middag blev därmed fläskkotletter i mustig sås med ris eller kokt potatis (jag valde potatis), grönsaker, keso och lingonsylt. Grymt gott (fattar ni, grymt i dubbel betydelse, grymt/nöffnöff, grymt/förstärkningsord för typ super)!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *