Onsdagspasta
Appropå det där med att man vissa veckodagar äter vissa maträtter, verkar pasta vara vanligt att servera på onsdagar (kan vara något jag har fått för mig??!). Perfekt eftersom jag till middag ikväll serverade just pasta.
Eftersom Mattias äter omelett till frukost och inte använder alla äggulor passade jag på att laga vår favoritpastarätt där äggulan är ett mycket viktigt tillbehör, nämligen Carbonara. Krämig och god pastasås som hela familjen tycker är galet god. För att få det hela lite nyttigare gjorde jag även denna gång Carbonaran på kassler. I originalreceptet ska man ha bacon eller fläsk men det blir lika gott med kassler. Och mer mättande tycker jag dessutom. I övrigt rekommenderar jag riktig Parmigiano-Reggiano och inte Grana Padano för att få den rätta och godaste smaken.
Pasta Carbonara, extra parmesanost, äggula och grönsaker – underbar onsdagsmat!
Spaghetti Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.
Åh, ja, pasta är verkligen onsdagsmat! Vi åt det också idag och min kompis skulle också göra det… 😀 Vi åt med skinksås (god välrökt skinka, gul lök, svartpeppar, mjölk, mjöl, lite köttbuljong) och jag hade även ketchup till. Sååå gott!
Älskar pasta kram Diana