Fredagsmys med fajitas
Visst är vi ibland en typisk ”Svensson-familj”. Med det menar jag att vi har hus, bil, 2 barn och 2 vuxna, äter falukorv och makaroner och mamma-scan köttbullar till middag, har fredagsmys med chips/tilltugg och dricka.
Typisk fredagsmat i den typiska Svensson-familjen är väl tacos. En variant på det temat fick det bli till middag idag. Det bidde nämligen fahitas. Jag tillagar fahitas genom att steka kyckling, lök och paprika och blandar med färdig fahitaskryddmix (ibland gör jag min egen kryddmix men idag fanns varken tid eller ork), i med lite vatten och låt koka ihop. Serveras i värmda tortillabröd eller nachochips som en nacho de luxe med goda tillbehör som riven ost, hemgjord guacamole, gurka, tomat, sallad, rödlök, paprika, majs, tacosås (oftast köpevarianten på burk) och gräddfil. Mumma!
Nu en liten hemlis som jag inte berättade för någon under middagen, så håll i hatten Mattias 🙂 Den goda kycklingen var inte kyckling utan quorn bitar!!! Kvällens middag var alltså helt vegetarisk. Ordentligt tillagat känns ingen skillnad tycker jag. Jag trodde quornbitarna skulle vara torra, men de var supermöra och riktigt goda! Jag fick ett par värdecheckar från Quorn under Star pr:s pressdag och var egentligen på jakt efter quorns vegetariska falukorv men hittade den inte och då tänkte jag att vi provar en av deras andra produkter. Det är kul att prova nya råvaror. Jag frågade Mattias flera gånger vad han tyckte om kycklingen och han svarade varje gång att den var supergod så inte tror jag han märkte någon skillnad! Och riktigt gott var det. Blir samma till lunch imorgon då det var så mycket quorn i påsen (köpte en bigpack på 600 g).
Senaste kommentarer