Godaste kladdkakan ever

Tapas - bästa förrätten

Tapas – bästa förrätten

I lördags hade vi vänner över på middag. Självklart bjuds det på mycket skratt, mys och prat men även god mat. Vi inledde kvällen med bubbel och tapas. Tapas är ju så löjligt enkelt att fixa ihop men så gott och så socialt. Älskar’t! Idag bjöd vi på crostini, olika kex, tapendade, kronärtskockscreme, inlagd paprika, inlagd squash, kronärtskocksbottnar och oliver – allt från Zeta. Vi bjöd även på lufttorkad skinka och goda korvar. Till huvudrätter blev det goda pajer – Ost och skinkpaj samt köttfärspaj. Enkelt att förbereda och gott! Till efterrätt blev det godaste kladdkakan ever.

Godaste kladdkakan ever!

Godaste kladdkakan ever!

Kladdkaka är ett av de ord som folk googlar allra oftast. Inte så konstigt då det är bland det godaste som finns i efterrättsväg. Den får gärna vara ordentligt kladdig, men inte ogräddad. Det kan vara en svår balans där och det gäller att passa sig när man har kakan i ugnen. Bara någon minut kan förstöra hela kakan! Själv tycker jag att jag fick till det alldeles perfekt i helgen. Lagom kladdig i mitten och lite mer struktur i kanterna. Precis som jag vill ha min kladdkaka. God chokladsmak är viktigt. Se till att använda fin choklad och bra råvaror, det kan göra stor skillnad. Det finns många olika recept på kladdkakor på nätet. Det här är min godaste kladdkaka ever. Vill ni ha andra alternativ har jag nyttig kladdkaka, hälsosam kladdkaka med svarta bönor, traditionell kladdkaka, kladdkaka i mugg och kladdigaste kladdkakan, Den kladdigaste kladdkakan hade jag glömt bort. Den ska jag göra nästa gång!

Godaste kladdkakan

200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Rör sedan ned detta i smeten. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och rör till sist ned den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt stå i kyl i minst 3 timmar. Servera med lättvispad grädde och bär/frukt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *