Friskare liv och smalare midja

12 veckor till friskare liv och smalare midjaNu i januari har det släppts flera böcker inom hälsa. Vi är många som har som nyårslöfte att bli mer hälsosamma. Många kickstartar med stränga dieter och träningsscheman, för att snart ledsna och falla tillbaka i gamla vanor. De nya böckerna vill hjälpa oss att hitta en träningsform och kost som passar just oss. Det perfekta midjemåttet behöver inte hastas fram, träningen behöver inte vara avancerad, man behöver inte gå hungrig och det viktigaste av allt – det är aldrig försent att börja!

Förändra ditt liv på 12 veckorEn av de böcker som precis släppts är 12 veckor till friskare liv och smalare midja skriven av Berit Nordstrand (Bonnier Fakta). Berit är läkare, specialist inom klinisk farmakologi och livsnjutare. Hon är mor till sex barn i åldrarna 6-22 år och har under 20 år fördjupat sig i den medicinska forskningen kring mat och hälsa.

Tips, råd, fakta och massor med härliga receptBerit vill med Boken 12 veckor till friskare liv och smalare midja få oss att ersätta viktkamp och dieter med njutning. Vi får en enkel introduktion till hur vi lever med våra kroppar, går ner i vikt, får en smalare midja och mer njutning i en hektisk vardag. Detta genom att leva mer i harmoni med kroppens behov, naturliga rytm och att vi väljer råvaror som håller igång fettförbränningen. Vi ska njuta mer och ägna oss åt sådant som gör oss lyckliga.

Mål vecka för veckaDet är inte någon diet som presenteras utan helt enkelt en metod för långsiktig förändring. Vi får ett 12 veckors schema som ska hjälpa till att få fart på fettförbränningen, öka muskelmassan, omfördela kroppsfett och minska midjemåttet. Förändringen av vardagskosten ska ske gradvis så att man i slutet av perioden äter och lever hälsosammare utan att det känns som någon drastisk förändring. För varje vecka får vi tips om mat och näring, vilka livsmedel som ökar förbränningen och vilka råvaror som bäst håller oss mätta.

Många inspirerande receptNågra av tipsen som presenteras är att köpa mindre tallrikar så portionerna ser större ut, äta långsamt och njuta av maten, tugga länge, äta små men regelbundna måltider, äta mellanmål och dricka vatten eller te före maten. Blir man sötsugen är ett tips att aktivera sig, äta grönsaker eller införa skräpmatsdagar då man vet att man får njuta av det man suktar efter.

Givetvis måste bra mat kombineras med införsel av mer rörelse i vardagen, både konditionsträning och styrketräning.

Under vecka 1-4 ska vi sluta äta vita, raffinerade kalorier. Vi ska gå över till en vardagskost med meningsfull näring för kropp och själ. Under vecka 5-8 lär vi oss hur vi uppnår ytterligare hälsoeffekter samtidigt som vikten minskar och midjemåttet krymper. Under vecka 9-12 sker en finjustering av metoden. Till varje vecka finns recept som går att använda egentligen vilken vecka vi än är i. Det är helt enkelt recepten för vårt nya liv. Totalt är det ca 70 recept med mat som viltgryta, ugnsbakade rödbetor eller granatäppleparfait.

Recepten för ditt nya livJag var skeptisk innan jag började läsa boken. Titeln ”12 veckor…” gav mig  associationer till de klassiska kvällstidningsrubrikerna – på si och så här många veckor går du ner si och så många kilo i vikt. Men jag blev mycket positivt överraskad. Det här är en riktigt bra bok. Boken är proppfull med intressanta fakta och massor av bra tips och råd och detta blandas upp med många inspirerande och lockande recept.

Även om du inte syftar att gå ner i vikt utan bara vill lära dig mer om eller är mycket intresserad av kost och hälsa är detta verkligen boken för dig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. JJ91 skriver:

    Härlig bok! Skaffade den här http://www.plusbok.se/12-veckor-till-friskare-liv-berit-nordstrand-9789174244649/ och kan rekommendera den åt allihopa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *