Frukost på Petite France

Frukost på Petite France
Frukost på Petite France

Frukost på Pom & Flora i all ära, älskar’t! Har varit där några gånger sedan mitt första besök. Men det finns ju andra frukosthak att besöka. Eftersom croissanter är min guilty (??) pleasure tog jag med mig dottern på en frukost på Petite France. Petite France serverar frukostpaket hela dagen men varm frukost mellan 7-10.

Klassisk frukost.
Klassisk frukost.

Bageriet/caféet ligger jättefint på Kungsholmen, längs Norr Mälarstrand. Hade vädret tillåtit hade vi suttit ute, nu fick vi sitta inne. Tyvärr måste jag säga. Själva cafédelen ligger i ett anslutande rum som är mörkt och trist. Det fanns levande ljus på borden som inte var tända, men inte ens när de tändes höjdes mysfaktorn särskilt mycket.

Anettes frukost.
Anettes frukost.

Filippa valde Klassisk frukost som bestod av Frukostmacka (baguette eller croissant) med ost/skinka, ost eller salami, Yoghurt med müsli och sylt, Chouquette (luftbulle med pärlsocker), Kaffe/te samt Färskpressad apelsinjuice. Jag valde Anettes frukost som bestod av Havregrynsgröt med kompott och müsli, 1/2 grapefrukt, Croissant eller pain au chocolat, Kaffe/te samt Färskpressad apelsinjuice. 115 kr per person – riktigt bra pris.

Gröten var tyvärr inte i min smak.
Gröten var tyvärr inte i min smak.

Filippa valde en fylld croissant och den var kanon, likaså Chouquetten. Yoghurten var krämig och god, men mer som en efterrätt än yoghurt. Gröten var inte i min smak. På tok för torr. Ganska kompakt gröt toppad med hård musli och mycket torkad frukt. Kompotten vägde inte upp det hela utan mjölk behövde tillsättas. Eftersom det inte ingick fick man ta av mjölken som var till kaffet. Jag valde en croissant och den var som sagt magisk! Juicen fräsch och smakade nypressad, men tyvärr svårdrucken pga för mycket hårt fruktkött.

Bästa sällskapet!
Bästa sällskapet!

Kan mycket väl tänka mig att gå hit och äta frukost igen. Men då får det vara sommartid så att man kan sitta ute. Och då tar vi ingen meny utan går bara på mackorna/brödet samt varm dryck. Brödet, croissanterna och bakverken är de ju grymma på!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *