Julgodis
Sex veckor till jul. Alltså, var tar tiden vägen? I helgen gick startskottet för julen 2020 i och med att julbelysningen i Stockholm tändes traditionsenligt. Bästa sättet att komma i julstämning är att pyssla med barnen eller bara göra det själv för den delen. Julmusik i högtalarna, knäck som puttrar på spisen och glada barn som kavlar pepparkaksdeg. Det är mycket som måste fixas inför julen. Lika bra att börja i tid. I helgen stod julgodis på agendan.
En av julens ”måsten” är min hemgjorda wienernougat. Men det kan vara kul med något nytt och till hjälp tog jag mig i år av den nya kokboken Julgodis – sött att njuta och ge bort av Karolina Olson Haglund. En riktigt bra bok med ca 50 recept på nya och gamla julklassiker. Du hittar allt från chokladbräck, fikonkonfekt, nougatpuckar till mörka mintkyssar, kokosfylld julbounty och saffransgul fudge. Dessutom får du recept på juliga drycker som passar perfekt under decembers kalla dagar.
Många användbara recept och fina inspirerande bilder. Jag gillar markeringen med en liten etikett för att enkelt kunna hitta recepten som är Snabba, ”Nästan nyttiga” och Passar som gåva.
Jag har kokat Klassisk knäck som fick (enligt mig) perfekt smak och konsistens samt Savannahs granatcrush som är förädiskt gott och när granatäppelkärnorna sprängs i munnen blir man glad!
Senaste kommentarer