Julgodis

Julgodis
Julgodis
Julgodis sött att njuta och ge bort av Karolina Olson Haglund
Julgodis sött att njuta och ge bort av Karolina Olson Haglund

Sex veckor till jul. Alltså, var tar tiden vägen? I helgen gick startskottet för julen 2020 i och med att julbelysningen i Stockholm tändes traditionsenligt. Bästa sättet att komma i julstämning är att pyssla med barnen eller bara göra det själv för den delen. Julmusik i högtalarna, knäck som puttrar på spisen och glada barn som kavlar pepparkaksdeg. Det är mycket som måste fixas inför julen. Lika bra att börja i tid. I helgen stod julgodis på agendan.

Klassisk knäck.
Klassisk knäck.
Knäck är väl ändå ett måste till jul?!
Knäck är väl ändå ett måste till jul?!

En av julens ”måsten” är min hemgjorda wienernougat. Men det kan vara kul med något nytt och till hjälp tog jag mig i år av den nya kokboken Julgodis – sött att njuta och ge bort av Karolina Olson Haglund. En riktigt bra bok med ca 50 recept på nya och gamla julklassiker. Du hittar allt från chokladbräck, fikonkonfekt, nougatpuckar till mörka mintkyssar, kokosfylld julbounty och saffransgul fudge. Dessutom får du recept på juliga drycker som passar perfekt under decembers kalla dagar.

Savannahs granatcrush
Savannahs granatcrush
Perfekt kombination av sött och beskt.
Perfekt kombination av sött och beskt.

Många användbara recept och fina inspirerande bilder. Jag gillar markeringen med en liten etikett för att enkelt kunna hitta recepten som är Snabba, ”Nästan nyttiga” och Passar som gåva.

Boken innehåller så många lockande recept!
Boken innehåller så många lockande recept!

Jag har kokat Klassisk knäck som fick (enligt mig) perfekt smak och konsistens samt Savannahs granatcrush som är förädiskt gott och när granatäppelkärnorna sprängs i munnen blir man glad!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *