Gainomax hänger på den heta kvargtrenden
Ibland när jag storhandlar i mataffären får jag en känsla av att alla stirrar på mig. Det är en salig blandning av mängder av kvarg i olika smaker och sorter, yoghurt och gurt av olika slag, lättmjölk, olika sorters mylk, grönsaker/frukt och detta blandat med vispgrädde, goda ostar, kakor, bullar, glass, chips och godis. Precis som livet ska vara alltså – en blandning av högt och lågt. Vad gäller just kvarg går det åt mängder hemma hos oss. Mattias frukost består på vardagar av en naturell kvarg blandat med Fun Light, barnen tar ofta kvarg och en smörgås till frukost, jag äter vanligen kvarg med god topping och frukt/bär till mellanmål och sen slinker det ofta ner kvarg efter träning eller som en del av kvällsfikat. Utbudet av kvarg har fullkomligt exploderat på senare år och det finns mängder av olika tillverkare, smaker och sorter. När jag handlade i helgen såg jag att även Gainomax hänger på den heta kvargtrenden.
Gainomax har tagit fram kvargmellanmål som är lätta att ta med och äta på språng. Jag blev nyfiken och köpte hem en av deras kvarg i bägare med topping, Eat Sweat Achieve. Jag valde naturell kvarg med Blåbärsmüsli i locket. Samtliga sorter har naturell kvarg i bägaren men finns också med toppingen Kokos & Jordgubbsgranola samt Frukt- & Bärblandning. Samtliga smaker är helt laktosfria och Frukt- & Bärblandning är även glutenfri. Produkten har hög proteinhalt, låg fetthalt och innehåller extra D-vitamin.
Jag tyckte att den var riktigt god. Syrlig och krämig kvarg och god, smakrik och knaprig müsli. Perfekt att äta när man är på språng då det finns en medföljande sked i locket. Nu ska jag testa de andra sorterna också och se vilken som blir min favorit.
Detta kvargmellanmål finns förutom i bägare även som drickkvarg med smakerna Guanabana, Persika & Passion samt Hallon & Smultron. Dessa har också hög proteinhalt, låg fetthalt, extra D-vitamin och är helt laktosfri. Jag har inte hittat dessa ännu men så fort jag gör det ska jag köpa hem och testa!
Värt att notera är också att både drickkvargen och kvargen i bägaren är gjord på mjölkråvara från Norrland. Det tycker jag är riktigt bra. Att handla närproducerat är viktigt för mig. Det är tyvärr väldigt sällsynt med svenskt ursprung bland kvargprodukterna. Nu kanske fler mejerier följer efter!
Senaste kommentarer