Gin & Tonic-picklad gurka

Gin & Tonic-picklad gurka

Gin & Tonic-picklad gurka

Picklad gurka är ett perfekt fräscht, kallt tillbehör på sommarens alla grillfester. Enkelt att göra och jättegott! Så här i semestertider kan man kombinera fredagsdrinken och den picklade gurkan genom att göra Gin & Tonic-picklad gurka. Låter det galet? Håller med, men det var faktiskt riktigt gott. Fräscht och syrligt med en lätt alkoholsmak. Troligen inget man ska ge sina barn!

Fräschaste tillbehöret på sommarens alla grillfester!

Fräschaste tillbehöret på sommarens alla grillfester!

Gurkan behåller sin krispighet.

Gurkan behåller sin krispighet.

Gin & Tonic-picklad gurka

Dela 10 små gurkor i fyra delar och trimma kanterna. Ställ dom i en burk. Dekorera sidorna med limeskivor. Häll över 1.5 dl gin, 0.5 dl limejuice, 2 tsk socker och 1 tsk salt. Stäng burken och skaka så att allt blandas. Öppna burken och fyll upp med tonic. Ställ i kylen i två dagar. Sedan är det klart att njutas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.