Bästa sättet att skära en vattenmelon på

Bästa sättet att skära en vattenmelon på

Bästa sättet att skära en vattenmelon på

Vattenmelon hör sommaren till. Finns det något mer läskande och gott än just vattenmelon en varm sommardag?! Den har även ett stort användningsområde. Går att ätas som den är, användas i matiga sallader, i fruktsallad, i vattenmelonslush, etc etc. Jag har i alla år skurit upp vattenmelonen i halvmåneformar. Ett ganska kladdigt sätt att äta dem på. Men, det finns så klart andra sätt att skära på! Jag är väl sist på bollen men här kommer i alla fall tips på bästa sättet att skära en vattenmelon på.

Bara att ta en bit i taget!

Bara att ta en bit i taget!

Slipp kladd!

Slipp kladd!

Börja med att dela melonen på hälften. Ta ena halvan och lägg den med fruktköttet nedåt på en skärbräda. Gör sedan vertikala snitt av önskad tjocklek med en stor 0ch vass kniv. Vrid vattenmelonen ett kvarts varv och upprepa snitten åt andra hållet. Klart att äta! På det här sättet får man direkt ett snyggt sätt att servera vattenmelonen. Blir lättare att äta, mindre kladd och bidrar till en mer social samvaro där man sitter ner och plockar bit efter bit tillsammans!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.