Glutenfritt

Jag lyssnar på många olika poddar. En av mina favoriter är Kropp & Själ i P1. I senaste programmet fick jag lära mig att det har blivit allt vanligare att inte tåla gluten. Sverige är ett av världens mest glutenintoleranta länder och sjukdomen upptäcks i allt högre åldrar, inte bara bland barn som tidigare var vanligt. Ungefär hälften av alla svenskar har genetiska förutsättningar för glutenintolerans, celikali, och risken att utveckla sjukdomen finns hela livet.

Förutom att fler är glutenintoleranta är det många som försöker utesluta gluten av hälsoskäl. Många känner att de mår bättre av att utesluta gluten ur kosten. Idag finns många bra alternativ på marknaden, som olika mjölsorter och färdiga produkter att köpa.

Underbart god och krispig granola från Alara

Själv är jag varken glutenintolerant eller utesluter gluten ur kosten. Men ibland är det kul och gott att variera sig. För ett tag sedan fick jag chansen att bland annat testa en glutenfri granola från AlaraScottish oats granola (100% ekologisk och glutenfri). Scottish oats granola innehåller havre och bovete med frön, mandel och lite torkad frukt. Lagom sötma, perfekt krisp, god och fräsch smak. Jag blev stormförtjust!

När man hittar en ny favorit räcker inte en provpåse långt. Självklart ville jag ha granolan i fullsize så att jag kan njuta fler gånger. Vill du också köpa och testa Alaras produkter finns de att köpa på Svensk Hälsokost.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *