God marinad till kyckling

Kvällens middag blev kycklingklubbor med färsk pasta och grönsaker. Ett kilo frysta kycklingklubbor kostar bara 15 kr denna vecka på Hemköp här i Stockholm. Billigt, gott och nyttigt!

Jag la kycklingklubborna i en jättegod marinad över natten. Marinaden bestod av coca cola, soya, honung, riven vitlök, sambal oelek, rivet limezest och limesaft, salt och peppar. Har inga exakta mått men kycklingen blev så oerhört smakfull och god av att marineras länge och i en så god marinad. Saftig kyckling med krispigt, välsmakande skinn. Kycklingen fick sen stå inne i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. I formen la jag morots- och palsternacksstavar bredvid kycklingen som fick ugnsbakas samtidigt. Jag kokade färsk pasta till kycklingen och gjorde ordning en gräddsås av skyn som bildades av kycklingen (sky, grädde och lite maizena ifall man vill ha tjockare sås). Liten sidosallad serverades också.

Underbart gott! Jag älskar kyckling!!! Tyvärr blev det ingen bild på härligheten. Jag var ensam hemma med barnen och hade fullt upp med att servera barnen och barnens kompisar vilket innebar att jag helt glömde bort att ta kort. Men jag garanterar att det både såg gott och smakade bra.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *