Färsbiffar med mexikansk touch

Biffar och hamburgare är populär middagsmat hemma hos oss och något vi äter ganska ofta. Är ganska lätt att laga till och tillbehören kan varieras så att man inte tröttnar. Självklart kan även biffreceptet varieras.

Idag testade jag en nyhet från Kronfågel som jag köpte hem från vår Ica-butik när jag handlade i söndags, nämligen Kronfågels nyhet Smak på världen Mexican. Det är ren kycklingfärs med en medföljande kryddpåse som innehåller bland annat cayennepeppar, kummin och paprika. Kycklingfärs är perfekt att variera den vanliga köttfärsen med och är dessutom mycket fettsnål med sina ynka 5% fett.

Jag blandade helt enkelt bara färsen med kryddpåsen och formade till biffar. Sedan stekte jag dom i varm panna med lite smör i ca 10 minuter.

Till biffarna serverade jag potatis, löksås (gula löken var slut hemma så jag böt ut den mot purjolök), lingonsylt, grillsås, ketchup, senap samt grönsaker.

Biffarna blev fantastiskt goda och smakrika! Tummen upp för Smak på världen Mexican!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.