It’s Pleat semmelkollektion

Välkommen till It's Pleat!

Välkommen till It’s Pleat!

Dags att testa It's Pleat semmelkollektion!

Dags att testa It’s Pleat semmelkollektion!

Vad väljer du?

Vad väljer du?

(varuprov) Idag besökte jag H&M’s café It’s Pleat för första gången. Ett riktigt mysigt café mitt i Stockholms pulserande hjärta, i H&Ms flaggskepp en trappa upp på Drottninggatan. Miljön avslappnad och lugn – som en grön oas med alla dess blommor och växter, mat och fikautbudet färgsprakande och healthy-ish och köps till riktigt överkomliga priser. Idag hade jag ett mål i sikte, testa It’s Pleat semmelkollektion. Jag älskar semlor och blev väldigt nyfiken på dessa semmelsnackisar. Självklart grundade jag med en god sallad, men återkommer till maten i ett separat inlägg längre fram.

En grön oas mitt i city.

En grön oas mitt i city.

Lugn och stilla miljö trots att Drottninggatan ligger precis utanför.

Lugn och stilla miljö trots att Drottninggatan ligger precis utanför.

Vackert både för öga och gom.

Vackert både för öga och gom.

Mycket gott att välja bland!

Mycket gott att välja bland!

Det här fröknäcket var det absolut GODASTE jag ätit NÅGONSIN!!!!!

Det här fröknäcket var det absolut GODASTE jag ätit NÅGONSIN!!!!!

It’s Pleat lanserar en hel kollektion med olika typer av semlor. För att inte göra traditionalisterna besvikna finns självklart den klassiska semlan, dock i en mindre variant, med i kollektionen. Övriga nyheter är healthy-ish Freakshake-semla, Overnight oats-semla och Rawboll-semla. Tyvärr var Overnight oats-semlan tillfälligt slut vid mitt besök. Det ger mig dock bara en god anledning att komma tillbaka. Jag har hört att den är mångas favorit i sortimentet.

Traditionell semla i miniformat.

Traditionell semla i miniformat.

Bulle, mandelmassa och grädde är en vinnande kombination!

Bulle, mandelmassa och grädde är en vinnande kombination!

Jag är en traditionalist och älskar vanliga semlor. Minisemlan var perfekt i storlek – man kan ju köpa två, och passar perfekt som lagom stor dessert efter en av caféets nyttiga sallader. Bullen var saftig, grädden luftig och mandelmassan helt okej (lite större bitar nötter hade varit önskvärt). Mycket, mycket god!

Freakshake är verkligen en maxad milkshake.

Freakshake är verkligen en maxad milkshake.

Freakshake är en till bredden maxad milkshake smaksatt med klassiska semmelsmaker. Den är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango samt smaksatt med mandelsmör och kardemumma. Därefter toppad med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och en pinne med blodapelsin, halv rawboll-semla och kiwi. Det låter mastigt men shaken är otroligt lätt och fräsch. Inte alls särskilt söt. Popcornen tyckte jag inte tillförde något och har inte heller något med semla att göra. Inte frukten heller visserligen men imponerar visuellt sett. I övrigt toppen!

Rawboll-semla.

Rawboll-semla.

Rawboll-semlan innehåller inga onaturliga tillsatser utan är gjord på cashewnötter och dadlar med en tydlig smak av kardemumma. God, men mandelmassan i mitten gör att den blir ganska mastig och rejält söt (läs ”socker”chock fast den inte innehåller socker). En räcker gott och väl när sötsuget slår till.

Overnight oats-semlan var som sagt tillfälligt slut vid mitt besök. Det är havregryn som blandats med mandelmassa och kardemumma och som fått gotta till sig över natten. Vid servering toppas den med blodapelsinfiléer. Åh, vad jag längtar!

It’s Pleat’s semmelkollektion lanserades i slutet av januari och serveras till och med den 10 mars. Definitivt värt ett  besök!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.