Godaste tacopajen
Recept på godaste tacopajen. Snacka om klickvänlig rubrik. Tacopaj är svenskarnas favorit och vem vill inte ha receptet på den godaste tacopajen. Söker man på godaste tacopajen kommer man, inte helt oväntat kanske, till en sida på Aftonbladet. Där finns receptet på det de själva kallar världens godaste tacopaj. En paj som ska passa lika bra på en måndag som till fredagsmyset eller middagsbjudningen.
Världens godaste tacopaj har ett nyttigare men ändå krispigt pajskal och en krämig fyllning med tydlig tacosmak .Vi anpassade pajen för barnen och skippade tomater och fefferoni.
Efter att ha lagat och ätit denna paj återstår då frågan – Är det verkligen världens godaste tacopaj? Pajdegen hade god smak men var något för hård. På de ställen där skalet var för tjockt utkavlat var det nästan omöjligt att skära. Vi hade således önskat ännu mer krisp.
Smaken på tacofärsen var perfekt. Lagom kryddstark. Toppingen gjorde pajen krämig men var alldeles för mesig i smaken. Eftersom vi hade skippat både tomat och fefferoni blev resultatet en ganska smaklös paj. Ett förslag till förbättring är att ersätta naturell creme fraiche mot creme fraiche paprika/chili. Paprika/chili är dels magrare, dels perfekt smakrik och passar utmärkt till köttfärs och paj.
Vår slutsats är dock att detta inte är världens godaste tacopaj. Helt okej, men inte mer. Vi föredrar vår vanliga köttfärspaj framför denna. Gustaf, som är tacokungen nummer ett här hemma, fick dock inte nog. Han hade kunnat äta en hel paj själv om vi inte hade satt stopp efter tre portioner. Kanske har du receptet på världens godaste tacopaj?
Världens godaste tacopaj
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°, i mitten av ugnen.
Fyllningen:
700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st stora tomater
6 st fefferoni
Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt koka en stund så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg all fyllning i pajskalet. Hacka tomater och fefferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
5 msk majonnäs
1,75 dl riven ost
3 st pressade vitlöksklyftor
Blanda toppingen och bred ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera gärna med en stor blandad sallad. Gärna med massa avokado.
Senaste kommentarer