Gör din egen senap
En god senap är ett måste till jul. Inte bara till jul om ni frågar mig. Jag älskar senap och kan ha det till det mesta! Det finns mängder av senap att välja bland i mataffären. Min favorit till jul är Västerviks senap. Annars, men även till jul, är favoriten Johnnys sötstarka senap. Även om utbudet är stort, gör din egen senap. Jag gjorde det förra året och självklart gör jag det även i år.
Ett recept som baseras på Coleman senapspulver och ger en ljus och slät senap. Smaken är sötstark och helt magisk! Den håller sig i kylen i flera månader, men räcker knappast så länge. Räkna med att göra minst en omgång till om det ska räcka hela julen. Missa inte!
Hemgjord senap, 1 burk
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl Coleman senapspulver
Blanda samtliga ingredienser ovan i en kastrull. Ställ på spisen. Rör om hela tiden på mycket låg värme tills konsistensen känns bra. Den får absolut inte koka eller sjuda, då blir den förstörd. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och fortsätt röra en stund. Häll i en kapsyl 12% ättikssprit i kastrullen. Häll upp i en rengjord burk.
Senaste kommentarer