Gör din egen senap

Gör din egen senap

Gör din egen senap

Vispa ordentligt!

Vispa ordentligt!

En god senap är ett måste till jul. Inte bara till jul om ni frågar mig. Jag älskar senap och kan ha det till det mesta! Det finns mängder av senap att välja bland i mataffären. Min favorit till jul är Västerviks senap. Annars, men även till jul, är favoriten Johnnys sötstarka senap. Även om utbudet är stort, gör din egen senap. Jag gjorde det förra året och självklart gör jag det även i år.

Ett recept som baseras på Coleman senapspulver och ger en ljus och slät senap. Smaken är sötstark och helt magisk! Den håller sig i kylen i flera månader, men räcker knappast så länge. Räkna med att göra minst en omgång till om det ska räcka hela julen. Missa inte!

Hemgjord senap

Hemgjord senap

Hemgjord senap, 1 burk

1 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl Coleman senapspulver

Blanda samtliga ingredienser ovan i en kastrull. Ställ på spisen. Rör om hela tiden på mycket låg värme tills konsistensen känns bra. Den får absolut inte koka eller sjuda, då blir den förstörd. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och fortsätt röra en stund. Häll i en kapsyl 12% ättikssprit i kastrullen. Häll upp i en rengjord burk.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *