Grådaskig, lönnfet och ruskigt läcker – vem kan det vara?!
Nu så Roger J, här kommer det du väntat på!!! Roger är en av mina trogna läsare. Han har bett mig att vara försökskanin och provlaga en sås som fanns i receptbilagan SvD Sommarköket som publicerades onsdag 23 maj 2012. Såsen är en, enligt SvD, gudomlig sås som passar till precis allt grillat. Den beskrivs som grådaskig, lönnfet och ruskigt läcker och har pga detta fått namnet Sean Connery-sås.
Ikväll ska vi ha några kompisar hemma på middag. Till förrätt blir det tunnbrödsnittar fyllda med Cantadou pepparrot och gravad lax. Det blir även oliver och ölkorv. Till detta ska vi dricka vårt favoritbubbel (nu menar jag mousserande, favoritskumpan heter Louis Roederer) Crémant de Bourgogne.
Till huvudrätt ska vi grilla och det är här Sean Connery-såsen kommer in. Vi ska grilla marinerad fläskkarré och till detta servera friterade pommes, sallad och vitlöksbröd. Det blir även andra såser som bearnaisesås, grillsås och tzatziki. Till detta vin eller öl beroende på vad man föredrar.
Sean Connery-såsen har jag redan gjort. Kan meddela dig Roger och alla ni andra att den var verkligen gudomlig! Fantastiskt fyllig och smakrik! Färgen skulle inte jag beskriva som grådaskig, snarare brun. Den kommer passa perfekt till köttet ikväll! Kan starkt rekommendera er alla att testa detta recept. To die for!
Till efterrätt blir det rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås till. Kaffe och te och varför inte en virre för de som tycker det är gott!
Vad kvällen sedan bjuder på återstår att se. Vi blir fyra vuxna och fyra barn. Slutar det att regna blir det förhoppningsvis lite spabad. I övrigt sitter vi vuxna mest och snackar medan barnen leker och spelar spel.
Sean Connery-sås
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk färsk ingefära
1 äggula
1 tsk sambal oelek
1 1/2 tsk risvinäger
5 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
2 1/2 dl matolja
Pressa vitlöken och riv ingefäran på rivjärnets fina sida. Vispa ihop äggulan lätt med samtliga ingredienser utom matoljan. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur, annars kan såsen skära sig. Blanda i matoljan under kraftig vispning, helst i food processor eller med mixerstav.
Senaste kommentarer