Grillsäsongen är här

City Gross Power Meat i Kungsträdgården

Solen sken över Kungsträdgården och körsbärsträden står i full blomVåren och värmen är äntligen här! Grillarna har börjat plockats fram även om vi själva grillat hela hösten och vintern (mest på gasolgrillen). Grilloset börjar hänga tungt över villaområdena och parker med dess engångsgrillar. Jag älskar grillat och den här säsongen njuter jag för fulla muggar. Jag grillar gärna både kött, fisk, korv, grönsaker, halloumi etc. Finns nästan inget som man inte kan grilla.

Pressträff med City Gross

Grillning på gång åt hungrigt press- och bloggfolkDen underbara maten intogs självklart ute i solen med utsikt mot KungsträdgårdenJag och LinaTerassen på Volvo Showroom var fullt med specialinbjudna bloggare och pressIdag var jag bjuden på pressträffen till det årliga eventet City Gross Power Meat som gick av stapeln i Kungsträdgården här i Stockholm. Vi bjöds på mängder av grillat kött, sås, bröd och en fräsch sallad. Hur gott som helst.

City Gross och Grillbarometern

Tv4 och Grillmästarna

Pressen fick ta del av City Gross Grillbarometer 2014 (undersökning om grillvanor), stjärnkocken Christian Hellberg och TV4 presenterade jury och upplägg inför årets satsning på tv-programmet Grillmästarna, svenska grill-landslaget presenterade årets Grill- och BBQ-SM, Lisa Förare Winbladh berättade hur smaken på kött påverkas av att det förpackas i gas och hur marinader fungerar och vi fick ta del av Ingela Stenssons presentation av årets mattrender. Fullspäckat schema med andra ord!

Ute i vackra solskenet i Kungsan fick även allmänheten smaka underbart grillatDet fanns många tält där det bjöds på olika godsaker

Ute i Kungsträdgården gick grillarna varma och där fick även allmänheten ta del och smaka av godsakerna. Där pågick uttagningarna till TV4s Grillmästarna och City Gross och olika sponsorer hade tält där de bjöd på allt från grillat kött, såser, grillade grönsaker, grillad halloumi, oliver, bröd och allt ni kan tänka er behövs för en lyckad grillning. Självklart blev det en matvända även där för mig trots att magen stod åt alla håll!

En omkomplett men trevlig goodie följde med mig hem

En välfylld goodiebag (tyvärr var inte min komplett då jag var tvungen att smita lite tidigare och påsarna inte var packade än) fick följa med hem! Stort TACK för en inspirerande lunch!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Fröken M skriver:

  Åh, där snackar vi goodiebag !! Många av mina favoriter fanns i den 🙂

  Haha,,, här är det precis tvärt om ! Vi har bastu här i lägenheten, men den används mest som ”förråd” och jag drömmer om bubblor !
  Tanken har dock väckts om att skaffa ett utomhus spabad istället om vi nu inte får plats med bubbelkar inne sen 😉
  KRAM

 2. Jennei skriver:

  Det är ju bara för härligt nu när grillsäsongen börjar! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.