Grisen ätes upp
Sakta men säkert äter vi upp köttet jag vann i en tävling hos Scan där priset var en hel låda med olika styckningsdelar av svenskt rapsgriskött. Allt det vi testat hittills har faktiskt varit extra saftigt, mört och smakrikt.
Idag använde jag upp kasslern och även en del av den källarröka bogen i en tomatgratinerad kassler. Anledningen till att jag även tog av bogen var att den kasslerbit vi fick med var för liten för två vuxna och två barn plus luncher till samtliga.
Jag måste bara nämna några ord om bogen. Den är rökt över öppen eld med bokved och enris. Det gav köttet en fantastiskt god rökig smak och köttet fullkomligt smälte i munnen. Skulle passa perfekt kallskuren med en god potatissallad.
Kvällens middag blev alltså tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker. Jättegott!
Tomatgratinerad kassler med risoni, 4 port
400 g kassler
2 dl havregrädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar
4 port risoni
Gröna bönor
1 citron
2 msk olivolja
Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda havregrädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 15 minuter.
Koka risonin i en kastrull och de gröna bönorna i en annan. Pressa saften ut citronen och häll i en skål. Blanda ner olivolja och lite salt och peppar. Häll i den kokta risonin i citronoljan och servera tillsammans med kasslern och bönorna.
Senaste kommentarer