Good morning

Good morning av Kristin Kaspersen.

Good morning av Kristin Kaspersen.

Som jag berättade häromdagen har Kristin Kaspersen i dagarna kommit ut med sin nya bok Good morning. Good morning – skön start ger energi för dagen. En bok som är tänkt att inspirera oss till en bättre start på dagen och öka förutsättningarna för att man ska få ut så mycket som möjligt av det som komma skall närmaste dygnet. Eller kanske bara för att få en skön start på dagen. Boken är ingen kokbok även om det även finns recept i ett av bokens kapitel.

Varje kapitel avslutas med kloka tips och råd från Kristin.

Varje kapitel avslutas med kloka tips och råd från Kristin.

Inspirerande text och härliga bilder!

Inspirerande text och härliga bilder!

Istället handlar boken om hur Kristin väljer tankar, vad som händer i kroppen när man vårdar sin kropp och ger den lite extra omtanke på morgonen. Hon ger också praktiska tips, recept på frukostar och några mjuka träningspass via stretch och yoga för att väcka kroppen. Hon poängterar att vi alla är olika. Det finns inget rätt och fel men det hon skriver om i boken är vad som har funkat och fungerar för henne. Anpassa tipsen efter vad som passar just dig och skapa dina egna förutsättningar för en bra start på dagen.

Morgonstretch - Rumpstretch.

Morgonstretch – Rumpstretch.

Morgonstretch - Avslutning.

Morgonstretch – Avslutning.

Morgonyoga - liten solhälsning.

Morgonyoga – liten solhälsning.

Morgonyoga - Caterpillar.

Morgonyoga – Caterpillar.

Morgonyoga - misslyckad hunden med sidovridning!

Morgonyoga – misslyckad hunden med sidovridning!

Jag kan relatera till mycket av det Kristin skriver. Detta trots att vi är helt olika och lever olika liv. Kristin är morgontrött, jag är extremt morgonpigg och fungerar som bäst morgon och förmiddag. Kristin är inte gift, lever varannan-vecka liv med sina barn och arbetar som frilans med möjlighet att styra över sina egna tider. Jag är gift, har barnen varje dag och varje vecka och har ett uppstyrt 9-17-liv (visserligen med möjlighet till flex). Trots detta får jag ut en hel del av de tips och råd hon ger.

Övning för att komma till ro.

Övning för att komma till ro.

Jag gillar tonen boken är skriven med. En öppenhjärtlig och varm ton. En riktig feel-goood bok! Det är inga revolutionerande tips, råd, recept och övningar. Det mesta är ganska basic. Fördelar med detta är att alla kan ta till sig tipsen och utföra övningarna utan några större, tidigare kunskaper. Sedan är det viktigt att påminnas om hur viktigt det är att ta hand om sig själv, sin kropp men även sina nära och kära.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *