Grodda böngroddar

Överfull groddburk!

Överfull groddburk!

För ett tag sedan gjorde jag egna böngroddar för första gången i mitt liv. Tyvärr la jag för mycket mungbönor i burken så resultatet blev sisådär. Med tanke på storleken på min groddburk minskade jag mängden bönor från 1 dl till 2 msk. 4-5 dagar senare har jag färdiga, välsmakande böngroddar att njuta av i salladen, i maten eller på smörgåsen. Till och med Mattias gav tummen upp! Böngroddar är verkligen supernyttigt och odlar du egna blir det dessutom väldigt billigt!

Sprängfyllda med näring!

Sprängfyllda med näring!

Nästa gång ska jag testa att bara ta 1 msk bönor i burken för att se om jag får ännu bättre resultat. Övning ger färdighet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. ejmis skriver:

    Vart köper du frön?

  2. admin skriver:

    Jag köpte det i min vanliga mataffär – Ica Maxi! Mungbönor från Saltå Kvarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.