Lax- och rotfruktssoppa på rester
Vi har ofta ugnsbakade grönsaker som tillbehör till vår mat. Ugnsbakade grönsaker passar till det mesta tycker jag – lax/fisk, kyckling, korv, köttbullar, etc. Jag tycker det är omöjligt att beräkna hur mycket jag ska göra ordning. Det är inte gott att frysa in och sedan tina upp så helst vill jag göra exakt mängd, men vissa gånger går det helt enkelt mycket, andra lite mindre.
Får du ugnsbakade grönsaker över, släng dom inte för allt i världen. Gör en soppa på dom och toppa med något gott tillbehör, tex överbliven lax. Enkelt, gott, billigt och klimatsmart!
Rotfruktssoppa, 2 port
Överblivna ugnsbakade grönsaker
1 dl röda linser
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
salt, peppar
Skala och hacka löken och vitlök. Fräs i olja i kastrull tills löken mjuknar. Häll ned linser, ugnsbakade grönsaker, smulad buljongtärning och vatten. Koka upp och sjud i 10 minuter tills linserna är mjuka. Mixa soppan lite lätt, det ska fortfarande finns bitar kvar. Smaka av med salt och peppar och toppa med tex överbliven lax eller kyckling.
Senaste kommentarer