Lax- och rotfruktssoppa på rester

Rotfruktssoppa på överblivna ugnsbakade grönsaker.

Rotfruktssoppa på överblivna ugnsbakade grönsaker.

Smakrikt och färgglatt.

Smakrikt och färgglatt.

Vi har ofta ugnsbakade grönsaker som tillbehör till vår mat. Ugnsbakade grönsaker passar till det mesta tycker jag – lax/fisk, kyckling, korv, köttbullar, etc. Jag tycker det är omöjligt att beräkna hur mycket jag ska göra ordning. Det är inte gott att frysa in och sedan tina upp så helst vill jag göra exakt mängd, men vissa gånger går det helt enkelt mycket, andra lite mindre.

Färdig rotfruktssoppa gjord på rester.

Färdig rotfruktssoppa gjord på rester.

Får du ugnsbakade grönsaker över, släng dom inte för allt i världen. Gör en soppa på dom och toppa med något gott tillbehör, tex överbliven lax. Enkelt, gott, billigt och klimatsmart!

Rotfruktssoppa, 2 port

Överblivna ugnsbakade grönsaker
1 dl röda linser
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
salt, peppar

Skala och hacka löken och vitlök. Fräs i olja i kastrull tills löken mjuknar. Häll ned linser, ugnsbakade grönsaker, smulad buljongtärning och vatten. Koka upp och sjud i 10 minuter tills linserna är mjuka. Mixa soppan lite lätt, det ska fortfarande finns bitar kvar. Smaka av med salt och peppar och toppa med tex överbliven lax eller kyckling.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.