Grönt till hela familjen
Enligt varenda mat- och livsstilsundersökning som presenteras och har presenterats den närmaste tiden visar att allt fler vill äta mer vegetariskt. Jag är en av de som vill äta mer vegetariskt. Mattias är mer tveksam. Han kan absolut tänka sig mer grönt men vill hålla fast vid protein som kött, fisk och fågel. Filippa är ett oerhört tacksamt barn, äter och gillar det mesta. Gustaf är helt omöjlig. Vet han, eller ser han, att något är vegetariskt vägrar han ens ge det en chans. När det kommer till grönsaker äter han bara gurka, paprika och majs. Suck… Det är alltså inte lätt att välja rätt till hela familjen, framför allt inte grönt till hela familjen.
Tack vare den större efterfrågan finns nu ett riktigt stort vegetariskt sortiment att välja bland i mataffären. Felix Veggie har jag skrivit om tidigare och nu utökas detta sortiment med två mer familjeanpassade maträtter, morotsbullar och vegetariska burgare. Felix morotsbullar och vegetariska burgare är baserade på noga utvalda råvaror och är utan tillsatser. Smakerna är milda och är tänkta att passa både vuxna, ungdomar och barn. Dessutom är både bullarna och burgarna enkla att tillaga.
Morotsbullarna är gjorda på svenska morötter, röda linser, råris, majs och ost. Fria från tillsatser och tillagade i Sverige. Jag och barnen testade dom till lunch häromdagen. Jag stekte dom i olja i stekpannan. Det tog lite väl lång tid tycker jag. Istället rekommenderar jag att tillaga dom i ugn. Det är enklare, mer fettsnålt och tar kortare tid. Jag serverade bullarna med spaghetti och grönsaker.
Gustaf såg genast att det var nåt fuffens med det jag kallade köttbullar. Han frågade vad de var gjorda av. Det hör du på namnet KÖTTbullar försökte jag hävda, men verkar inte som om han köpte det, haha. Jag tyckte morotsbullarna faktiskt liknade vanliga av kött. Gus smakade en pyttepytteliten bit och påstod sig inte gilla dom. Hur man kan avgöra det på en sådan liten bit övergår mitt förstånd. Istället fick jag trolla fram en burk pesto ur kylen.
Jag och Filippa åt däremot med god aptit. Morotsbullarna får tummen upp! God, mild smak och med bra tuggmotstånd. Tydliga bitar av de ingående grönsakerna. Ska bli spännande att se om de vegetariska burgarna faller Gus på läppen. De är gjorda på morötter, röda linser, råris och solroskärnor, har en mild grillsmak som ska passa bra till klassiska burgartillbehör.
Senaste kommentarer