Grönt till hela familjen

Grönt till hela familjen

Grönt till hela familjen

Enligt varenda mat- och livsstilsundersökning som presenteras och har presenterats den närmaste tiden visar att allt fler vill äta mer vegetariskt. Jag är en av de som vill äta mer vegetariskt. Mattias är mer tveksam. Han kan absolut tänka sig mer grönt men vill hålla fast vid protein som kött, fisk och fågel. Filippa är ett oerhört tacksamt barn, äter och gillar det mesta. Gustaf är helt omöjlig. Vet han, eller ser han, att något är vegetariskt vägrar han ens ge det en chans. När det kommer till grönsaker äter han bara gurka, paprika och majs. Suck… Det är alltså inte lätt att välja rätt till hela familjen, framför allt inte grönt till hela familjen.

Tillagning av Felix Morotsbullar

Tillagning av Felix Morotsbullar

Tack vare den större efterfrågan finns nu ett riktigt stort vegetariskt sortiment att välja bland i mataffären. Felix Veggie har jag skrivit om tidigare och nu utökas detta sortiment med två mer familjeanpassade maträtter, morotsbullar och vegetariska burgare. Felix morotsbullar och vegetariska burgare är baserade på noga utvalda råvaror och är utan tillsatser. Smakerna är milda och är tänkta att passa både vuxna, ungdomar och barn. Dessutom är både bullarna och burgarna enkla att tillaga.

Morotsbullarna är gjorda på svenska morötter, röda linser, råris, majs och ost. Fria från tillsatser och tillagade i Sverige. Jag och barnen testade dom till lunch häromdagen. Jag stekte dom i olja i stekpannan. Det tog lite väl lång tid tycker jag. Istället rekommenderar jag att tillaga dom i ugn. Det är enklare, mer fettsnålt och tar kortare tid. Jag serverade bullarna med spaghetti och grönsaker.

Spaghetti och morotsbullar.

Spaghetti och morotsbullar.

Gustaf såg genast att det var nåt fuffens med det jag kallade köttbullar. Han frågade vad de var gjorda av. Det hör du på namnet KÖTTbullar försökte jag hävda, men verkar inte som om han köpte det, haha. Jag tyckte morotsbullarna faktiskt liknade vanliga av kött. Gus smakade en pyttepytteliten bit och påstod sig inte gilla dom. Hur man kan avgöra det på en sådan liten bit övergår mitt förstånd. Istället fick jag trolla fram en burk pesto ur kylen.

Jag och Filippa åt däremot med god aptit. Morotsbullarna får tummen upp! God, mild smak och med bra tuggmotstånd. Tydliga bitar av de ingående grönsakerna. Ska bli spännande att se om de vegetariska burgarna faller Gus på läppen. De är gjorda på morötter, röda linser, råris och solroskärnor, har en mild grillsmak som ska passa bra till klassiska burgartillbehör.

*** Inlägget baseras på produktutskick men åsikterna är helt mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *