Nyttiga glutenfria wrapsbröd

Nyttiga glutenfria wrapsbröd

Nyttiga glutenfria wrapsbröd

Precis som i de flesta andra barnfamiljer konsumeras det mycket tacos hemma hos oss. Tacofredag liksom. Vi tycker dock att tacos kan och bör ätas även på andra dagar än bara fredagar. Tacos är egentligen optimala vardagsmaten. Är lätt att laga till, ganska billigt, funkar både till vardags och till fest och älskas av de flesta. Det är också ganska nyttig mat och jag har tidigare gett flera smarta tips på hur man kan nyttifiera sina tacos. Ett av tipsen är att baka mina fantastiska nyttiga glutenfria wrapsbröd.

Kycklingwraps.

Kycklingwraps.

Det slog mig att jag inte har bakat wrapsbröd på länge. Det har mest blivit köpebröd till tacosen på sistone. Kan inte skylla på tidsbrist. Det har bara inte blivit av. Synd och skam. De man köper är egentligen inte ens goda. Framför allt smakar de ingenting, är hårda och tråkiga. En omgång av de här fantastiska majsbröden bakades därför till idag. Tanken var att frysa in en omgång för att bara kunna ta fram vid nästa tacomåltid. Doften och synen av dessa bröd lockade dock hela familjen så mycket att vi åt upp de flesta till lunchen. Jag hade gjort grillad kyckling som skulle serveras med pastasallad. Istället blev det kycklingwraps. Pastan får helt enkelt sparas till en annan dag.

Bröden är verkligen magiskt goda. Ni måste testa att baka dessa. Mjuka och följsamma. Inte särskilt snygga dock om man gillar fabrikstillverkade, exakta rundlar. Doften och smaken är det absolut bästa. Majsmjölet sätter prägel på brödet med sin lena, milda, lite söta smak. Majsmjöl är dessutom naturligt glutenfritt. Resultatet blir ett gudomligt gott bröd som man kan njuta av närhelst det finns tillfälle!

Jag ska förtydlighetens skull förklara att det inte är jag som är upphovsman till receptet på de glutenfria wrapsbröden. Det är från kokboken Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin av Kristin Kaspersen. En bok som jag också tidigare recenserat.

Wrapsbröd, 10-12 st

2 dl vatten
2 dl yoghurt 3% (eller 2 dl lättkvarg)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
4 msk fiberhusk
1 dl rismjöl eller mandelmjöl
ca 1 dl majsmjöl + extra till kavling

Blanda samman vatten, yoghurt och salt i en bunke. Rör ner bakpulver, bikarbonat och därefter fiberhusk och mjöl. Rör till en fast deg. Låt vila ca 10 minuter. Forma till 10-12 runda bollar. Kavla ut bullarna med majsmjöl till tunna, runda bröd. Stek dom i en torr stekpanna utan fett, 1-2 minuter per sida. Torka bort eventuellt överblivet mjöl ur stekpannan mellan varje omgång. Förvara under handduk i väntan på servering. Går bra att förvara till dagen efter i kylen eller i frysen för längre förvaring.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *