Pulled Beans från Hälsans Kök

Pulled Beans från Hälsans Kök

Pulled Beans från Hälsans Kök

Att äta är livsviktigt och gott men idag äter vi inte hållbart. Det är hög tid att vi inför en kost mer anpassad för vår planet. Det vinner vi alla på – natur, djur och vi själva. I vår familj har vi bestämt att vi ska försöka äta vegetariskt (minst) en dag i veckan. Vi går långsamt fram då sonen är extremt svårflörtad när det kommer till grönsaker och vegetariska köttsubsistut. Vi är inte ensamma. Allt fler väljer att äta mer vegetariskt och försäljningen av produkter som kan ersätta kött har fördubblats sedan 2014. Nu kommer ytterligare en nyhet. Pulled Beans från Hälsans Kök (varuprov).

Pulled Beans baseras på sojaprotein och är helt vegansk

Pulled Beans baseras på sojaprotein och är helt vegansk

Pulled Beans baseras på sojaprotein och är helt vegansk. Den har en köttliknande textur och neutral smak, vilket gör att den passar till en mängd olika rätter. Bara att marinera den en stund före tillagning för att lyfta fram den smak man önskar. Produkten passar som ersättare i alla rätter där kött- eller kycklingstrimlor vanligtvis används. Några exempel är tacos, wok eller yakiniku.

Det bästa är självklart att äta mer grönsaker, rotsaker, linser, bönor etc men köttsubstitut kan vara en bra början då övergången ofta blir lättare. Klimatbelastningen för vegetariska köttsubstitut är avsevärt lägre än för kött.

Pulled Beans i yakiniki-marinad

Pulled Beans i yakiniki-marinad

Stekning av Pulled Beans

Stekning av Pulled Beans

Jag testade ett recept på yakiniku med pulled beens, ris och sesam som Hälsans Kök har tagit fram. Pulled Beans både smakade och hade en konsistens som kött. Perfekt om det nu är köttliknande känsla man vill eftersträva. Gott var det i vilket fall som helst!

Produkten kommer att finnas i butik från den 17 september och säljs i en förpackningsstorlek på 230 g. Den hittas i frysdisken. Rekommenderat pris är 35 kronor.

Yakiniku med pulled beens, ris och sesam

Yakiniku med pulled beens, ris och sesam

Yakiniku med pulled beens, ris och sesam, 4 port

230 g Pulled beans, halvt tinad
0.75 dl japansk soja
2 msk farinsocker
1.5 msk mirin
1 st vitlöksklyfta, pressad/riven
1 msk riven färsk ingefära
1.5 msk sesamolja
Neutral olja till stekning

Tillbehör jasminris, salladslök, rostade sesamfrön, skivad chili

Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och vänd ner Pulled Beans. Låt stå 20-30 minuter så att den suger åt sig all vätska. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek yakinikun på hög värme så att den får en krispig yta. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Servera yakiniku med ris, hackad salladslök och rostade sesamfrön. Toppa med skivad chili för extra hetta.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *