Gulddraken 2018
Igår var det dags att få veta vilka krogar, barer och kaféer som tagit hem DNs prestigefulla pris Gulddraken 2018. En av årets höjdpunkter är när inbjudan till Gulddrakegalan dyker ner i maillådan. Gulddrakegalan är inte bara en prisutdelning utan även en hejdundrande fest med mingel, dryck, mat och musik. I år hölls tillställningen för första gången på Fotografiska museet.
Värdar på scenen var färgstarka Jessica och Julia Frej. Kvällens två lysande stjärnor och de som satte guldkant på Gulddraken denna kväll.
Maten stod självklart Fotografiska museets kock Paul Svensson för. Två underbara växträtter utifrån säsong. Dels ugnsbakad rödbeta, hallon och getostkräm. Dels ett rågbröd med typ gåslever men gjord på kikärtor och toppat med morots(?)marmelad. Supergott! Den där kikärtshistorien vill jag gärna äta fler gånger eller få receptet på! Alkohol var det ingen brist på. Mängder med rött vin, vitt vin, skumpa och öl. En alkoholfri kaffedrink med ingefära fanns också att tillgå. Faktiskt väldigt god även om man som jag inte gillar kaffe.
Det var mycket folk och en glad uppsluppen stämning. Fest helt enkelt!
Innan jag presenterar kvällens vinnare kan jag konstatera att jag faktiskt inte har besökt några av dom. Men jag ser det positiva i saken, jag har fantastiska mat- och smakupplevelser framför mig!
Vinnare av Gulddraken 2018:
Kafé: Fosch artisan pâtisserie
Bar: Folii
Krog Budget: Brisket & Friends
Krog Mellan: Kagges
Krog Lyx: Soyokaze
Grattis alla vinnare! Stort tack till Food & Friends och Dagens Nyheter för en mycket trevlig kväll!
Senaste kommentarer